Innovatie: Willen wij niet een beetje teveel???

De afgelopen tijd hoor ik hier en daar steeds vaker de mening dat het merknaam Apple (en dan niet alleen over Apple trouwens) een soort gebrek aan innovatie schijnt te hebben.
Men klaagt meestal wat af na iedere nieuwe aankondiging die dan ook gedaan word want men wilt altijd meer en meer zo lijkt het wel.
Nu begin ik mezelf af te vragen willen we misschien niet een beetje teveel? We hebben als Apple liefhebber al uitstekende computers, smartphones, tablets enzovoorts.
Men heeft ook al verschillende deals gesloten met diverse auto fabrikanten om hun voertuigen op verschillende wijzen iOS compatible te gaan maken.
En dan zit er misschien nog wel een smartwatch en leuk tv toestelletje in het verschiet… Dus wat willen we op dit moment nog meer?
Kinderwagens met Siri als baby-brabbel vertaler die aangeeft wanneer een kind honger heeft of wanneer de luier vol is?? of misschien een fiets met digitale fietsbel??
En dan maar net zwijgen over het commentaar van de verschillende veranderingen die men door voert op het moment in de verschillende besturing systemen.
We verlangen allemaal naar innovatie en nieuwigheid maar als die innovatie of nieuwigheid er eindelijk is gaan we met zijn alle een potje (vaak anoniem) zitten jengelen.
Dus kan men niet eens gewoon tevreden zijn met wat je al heb of hoe bepaalde zaken al werken???
Maar ja wij Apple mensjes zijn dan ook net verwende kindertjes want we hebben al het mooie en chique wat een ander vaak niet heeft, maar bij het minst of geringste wat we denken te zien of te horen al gaan jengellen en of mekkeren omdat Ome Apple niet altijd onze zin doet:wink:.

Zonnesteek opgelopen? Te veel bier op terras gehad?

Nee het is logisch dat als je 7 jaar lang dezelfde statische icoontjes op je homescreen hebt, dat jeje dan gaat afvragen waar Apple mee bezig is.
Ohja geld harken en belasting ontwijken…

Echter zolang de consument massaal €700-€800 blijft lappen voor hun smartphones, en de concurrentie ook niet echt heel veel verder is, is er totaal geen reden voor Apple om meer te innoveren dan dat ze nu aan het doen zijn.

Het antwoord is nee, vrij simpel een bedrijf dat zijn marktpositie wil behouden moet innoveren. Iemand die dat niet doet gaat achterlopen en raakt markt aandeel kwijt. Apple is altijd de vernieuwer geweest, dus van hun wordt verwacht dat ze dat in stand houden. Maar wat is innovatie? dat is per persoon toch wel verschillend, de ene wil een minority report telefoon, en de ander is blij met een beter batterij en waterdichtheid.

Lees eenvoudig weg eens een boek als ‘in search of excellence’ / ‘Waanzinnige bedrijven’ van Tom Peters. Apple is op het hoogtepunt, wellicht er al overheen. Vergelijk het met voorheen grote merken als HP, IBM of desnoods Chrysler. Kijk naar Nokia, Blackberry, en ook Microsoft.

Het houdt dus een keer op. Vroeger of later. Oók voor Apple (helaas)!

Ik denk eerder dat je jezelf een beetje te hoog inschat tov van andere mensen alleen omdat je een appeltje op je computer en telefoon hebt staan

Innovatie zit hem ook in de kleine dingen die je niet ziet. Zoals in de code van een apparaat. Hoe het geprogrammeerd is of door meer kleine functies toe te voegen die onbewust de ervaring verbeteren. Je hoeft niet altijd met wat nieuws te komen. Zoals je de geruchte hebt gehoord had Apple de iPad al een paar jaar klaar staan. Maar de markt was er nog niet klaar voor.
Maar maak je maar niet druk. De wetenschap heeft allerlei nieuwe dingetjes klaar staan voor de komende jaren. Processoren die werken als de synapsen in ons brein, batterijen die lang meegaan (0,2 Watt/vierkante millimeter van deze nieuwe batterij cel) en nieuwe LED’s die 3 atomen diep zijn voor dunnere schermen. We hoeven alleen maar te wachten tot ze verder ontwikkeld zijn en bruikbaar gemaakt kunnen worden voor de consument.

Uuuuh leuk gevonden maar nee :stuck_out_tongue: … ik geef hierin alleen me mening in wat laatste lees en dat is meestal dat men niet zomaar meer tevreden is.
Oftewel dat de consument (Apple koper of niet) op veel vlakken gewoon stik verwend is geworden.

En dat innovatie hem ook in kleine dingen kan zitten ben ik het helemaal mee eens.
Maar dat men het een en ander niet zomaar uitgeeft zou misschien ook te maken kunnen hebben met het ingewikkelde patenten strijd??
Want niemand weet echt meer wat van wie is lijkt me zo!

Dat klopt. Maar gesjoemel met octrooien kan meer opleveren dan je denkt. Als Samsung bijv. gewoon straight up de iPhone namaakte en die verkocht voor 200 euro. Dan behalen zij marktaandeel terwijl het bedrijf in de clinch ligt met Apple. Dan maakt het niet uit dat je daarna een miljard moet betalen aan boetes. Want je hebt al meer verdient dan dat en je hebt marktaandeel gewonnen dat zal blijven hangen voor een tijdje.

Ik ben het met Lonestar eens, vroeger kon niemand het wat schelen wat voor processor er in een iphone zat, hoeveel ram die had of wat voor scherm er in zat. Het was een goed product en iedereen was blij. Maar nu zaagt iedereen over de kleinste dingen een scherm waarvan de pixels te klein zijn om ze met het blote oog te onderscheiden is al lang niet goed genoeg meer. En aan de mensen die klagen dat de iPhone te veel kost voor de volgens hun kleine innovatie per jaar, Apple heeft nooit gezegd dat je elke jaar 700 euro moet neerleggen voor een nieuwe iPhone.

@tomc

Apple heeft nooit gezegd dat je elk jaar 700 euro moet neerleggen voor een nieuwe iPhone.

Dat niet nee, maar ze gaan er wel van uit!!
Als iedereen 5 jaar met zijn iphone of ipad deed, ging het Apple ook niet zo goed als dat ze nu doen. :stuck_out_tongue:

Aan de andere kant: eigenlijk brengen ze maar eens in de 2 jaar een echt nieuw (uitziende) iPhone uit (3/3gs; 4/4s; 5/5s), dus ze gaan er misschien wel van uit dat veel mensen in ieder geval 2 jaar met hun iPhone doen.

@jf

Misschien wel, Maar dan gaan ze er dus vanuit dat zodra er iets nieuws is, dat de mensen dit gaan kopen.
Laten we eerlijk zijn, een iphone, ipad of macbook gaan altijd wel een jaartje of 4 mee.
Maar veel mensen ( waaronder ik zelf ) willen graag het nieuwste van het nieuwste. En dat weet Apple ook.

Als je iets echt nieuws wil moet je eens een ander merk nemen. Keuze is reuze.

Software is erg vaak de reden tot upgraden van hardware. Bij iOS7 op de iPhone viel het 3GS model uit de boot, met als gevolg dat héél wat ontwikkelaars de software begonnen te ontwerpen voor iOS7 en niet meer voor iOS6. Maw, dan zit je opeens met een toestel dat “obsolete” is terwijl er uiteindelijk qua hardware niks aan mankeert. Over 4 jaar zijn mensen met een iPhone 4, 4S en zelfs 5 wederom obsolete, en zo blijft het molentje draaien. Technologie evolueert en we evolueren meer en meer naar een “upgrade of val uit de boot mentaliteit”… hoe spijtig het ook mag zijn.

@sunapple

Heb ik ook gedaan, naast mijn ipad heb ik nu ook een Samsung tablet.
En die gebruik ik eerlijk gezegd nu meer als mijn ipad.
Ik denk dat mijn ipad mini nu ook wel verkocht gaat worden.

Dan valt het upgraden bij Apple wel mee, daar gaan de meeste apparaten wel een aantal jaartjes mee.
Heb ik anders ervaren met een android telefoon die werd na een jaar al niet meer ondersteund in updates!

Daar heb je gelijk in. De Galaxy S3 krijgt bv Android KitKat al niet meer.
Dat is natuurlijk belachelijk, ik geloof dat een toestel van Samsung ouder dan 18 maanden al uitgepoept is.
Moet je ook nog een van de duurdere toestellen hebben, anders is het nog eerder gedaan.
Maar Google is hier nu wel mee bezig om dit te veranderen ( wat ik gehoord heb van anderen ).

[quote=daalhofmac url=http://www.onemorething.nl/community/topic/innovatie-willen-wij-niet-een-beetje-teveel/#post-2685422 time=1400443065]@sunapple

Heb ik ook gedaan, naast mijn ipad heb ik nu ook een Samsung tablet.
En die gebruik ik eerlijk gezegd nu meer als mijn ipad.
Ik denk dat mijn ipad mini nu ook wel verkocht gaat worden.[/quote]

Het probleem zit het dan dus ook vooral bij mensen die wél per sé Apple willen, maar toch klagen dat het allemaal maar niks is zonder te willen overstappen. Die klagen dus eigenlijk maar wat zonder echt een oplossing te willen hebben.

Precies, als je over een pc spreekt zou ik dus nooit meer terug naar Microsoft gaan.
Maar een phone of tablet, dan is Apple voor mij echt niet heilig. :slight_smile: