Inpluggen van MiroVideo DC30 kaart

Hier Mac en Video newbie

Ik heb uit een oude G4 een DC30 analoge videokaart gescoord. Nou wil ik deze in mijn nieuwe G4 pluggen (in een pci sleuf). Nou zijn mijn vragen:

  • Kan dit ongestraft?
  • Heb ik drivers etc. nodig of detecteerd het systeem hem automatisch?
  • Heb ik extra programmatuur nodig om dit analoge beeld binnen te halen/om te zetten naar digitaal formaat? Of kan dat bv standaard binnen Quicktime?

Mijn specs:
PM G4, 1,25, dual bootable, OSX 10.2

Dank, BlueRose_76

Dit is een 5V kaart. In een dual G4 moet dit werken. Je hebt voor de miro een OSX driver nodig. Kijk eens op: http://www.alfanet.it/squared5/ Je zult, zoals altijd, moeten capturen biinen een editor. Premiere of FCP zouden moeten werken. Succes! SLC

Dank voor de link. Ik ga het morgen inpluggen en testen.

BTW wat is een 5v kaart?

http://www.macosx.nl/forum/viewtopic.php?t=9060

Thanks again.

(Nog een paar uur en ik ga hem erin plempen…)

Heb dat hier proberen te doen met een DC20 uit m'n B&W G3 in m'n dual G4 - 1GHz, maar dat ging niet, blijkbaar zoals SLC hierboven schreef zal het aan de driver liggen, ik probeerde onder OS 9.2.2 maar hij herkende de kaart niet. Bij mijn weten bestaat er geen OS X driver voor de DC20. Maar digitaal is zoveel plezanter, heb nu pas premiere 6.5 en m'n montage is prachtig op DVD. Alleen jammer dat FCE zo ingewikkeld is om mee te werken, ben premiere nu zo gewoon.