Inspiratie: voorbeeld van en mooie navigatie

http://www.bauhaus.de/english/index.htm

Verrassende werking met kleuren, zonder irritant te worden en toch een strakke duidelijke website.

ik persoonlijk vind het niet zo mooi :lol:

Best wel storend eigenlijk, vooral die lichtkrant onderin leidt af.

Ik vind het wel cool, die combinatie met dat grijze en de kleuren enzo. Ik zou het alleen net een wat andere twist geven, en niet zo amateuristisch opmaken zoals het hier gedaan is. Maar het concept vind ik in ieder geval wel redelijk mooi.

Nah, wel mooi en functioneel... Bauhaus dus?! Alleen het verspringen van de kleuren onderin als je op een foto komt gaat een beetje lomp.

...deze site is geweldig! èn de visuals, en de techniek, en de muziek, en,... 8) :o :x :P

www.eccentris.com

Bart

[quote:cbf45e9099="beammeup"]...deze site is geweldig! èn de visuals, en de techniek, en de muziek, en,... 8) :o :x :P www.eccentris.com Bart[/quote:cbf45e9099] Inderdaad!!! edit: alleen blijft de muzak doorspelen bij mij na sluiten vd site :oops:

[quote:11185b2a32="FreekMac"]Nah, wel mooi en functioneel... Bauhaus dus?! Alleen het verspringen van de kleuren onderin als je op een foto komt gaat een beetje lomp.[/quote:11185b2a32]

Bij mij gaat er weinig ‘lomp’; de kleurverandering reageert prima (Safari 1.0).

En ja … de navigatie oplossing past bij het onderwerp van de website. Niks geen flash geneuzel en pompeus geblaat.

De uitvoering is niet helemaal vlekkeloos, maar het gaat om het idee.

[quote:8163f6af50="beammeup"]...deze site is geweldig! èn de visuals, en de techniek, en de muziek, en,... 8) :o :x :P

www.eccentris.com

Bart[/quote:8163f6af50]

Ik vind het dus echt helemaal niets

  • Ik weet niet waar ik naar zit te kijken. Is dit een lingerie fabrikant ofzoiets? De website vertelt het je niet in ieder geval.
  • De muziek is de verzamelde soundtrack van alle winkels in de Via Manzoni, Via Spigia en Via Montenapeleone in Milaan: vormloze hipheid zodat je op een gegeven moment echt niet meer weet of je nu bij de Gucci of de Prada bent; allemaal me too en weinig eigen smoel.
  • De navigatie is een zoekplaatje.

Als het je toch om de “visuals” gaat kan je beter naar http://www.undressed.nl/ gaan, de site van Marlies Dekker. Even slechte navigatie overigens, maar die kleurverandering van de achtergrond als je over de plaatjes gaat komt toch weer bekend voor :wink:

Prima site die Bauhaus-site, het is dan ook niet voor niets Bauhaus. (Als je dat niets zegt, heb je toch een belangrijk stukje gedeelte van de kunstgeschiedenis gemist hoor) Zowat alle moderne design vindt daar zijn oorsprong, tot lettertypes toe.

Iets te snel over die knoppen en je krijgt spontaan een epeleptische aanval :|

Pfoei! Is dit mooi? Ik vind van niet.

Pokkekleuren en de startpagina heeft weinig van doen met de rest van de pagina’s.

Ook verandert de navigatie na de startpagina in iets totaal anders.

Niet mooi en niet functioneel dus.

[quote:41c61a7a4e="beammeup"]...deze site is geweldig! èn de visuals, en de techniek, en de muziek, en,... 8) :o :x :P

www.eccentris.com

Bart[/quote:41c61a7a4e]

He-le-maal geweldig!! Helemaal mijn smaak. Superstrak, fantastische foto’s en overall is de kwaliteit gewoon subliem.

Topper!

[quote:6812c9cbb0="beammeup"]...deze site is geweldig! èn de visuals, en de techniek, en de muziek, en,... 8) :o :x :P

www.eccentris.com

Bart[/quote:6812c9cbb0]

Helemaal mee eens!

Die Bauhaus site vind ik persoonlijk vreselijk! Maar goed… ik heb dan ook inderdaad een stukje kunstgeschiedenis gemist :wink:

Die Bauhaus site vind ik heel goed te pruimen, duidelijk en strak, die eccentris vind ik een beetje bloedeloos hip, te gelikt, dit geldt ook voor de dame en de muziek. Maar dat is een kwestie van persoonlijke smaak :innocent:

Die tweede site is wel ok, maar een beetje Avenue (weet je nog) of van die jaren 80 fotografie à la Helmut Newton. Voor de liefhebbers, dus.

Ik geloof dat er een scheidslijn te trekken is op basis van leeftijd als het om waardering voor de ene of de andere site gaat 8)

[quote:f4539938d1="tennapel"]Ik geloof dat er een scheidslijn te trekken is op basis van leeftijd als het om waardering voor de ene of de andere site gaat 8)[/quote:f4539938d1]

En wat is dan je conclusie?

Ik vind de website die tennapel opgeeft beter dan die moderne eccentris.com. Dit komt omdat ik voor eccentris veel te lang moet wachten voordat alles open en klaar staat, en je dat bij bauhaus meteen kunt zien. Lekker duidelijk waar je zit en bent. Heerlijk! Geen Flash gewacht en weet ik veel wat.

[quote:2a162584c7="tennapel"]Ik geloof dat er een scheidslijn te trekken is op basis van leeftijd als het om waardering voor de ene of de andere site gaat 8)[/quote:2a162584c7]

Mwah… ik weet het niet, toen ik jong was vond ik Helmut Newton bloedeloos en te gelikt 8)