Installatie van Bluefish

Hoi Ik heb een vraag(en) over de installatie van Bluefish. Ik draaide Bluefish op mijn Linux machine en vroeg me dus af of dit ook op de Mac kon? Ik kon nergens een .app bestand van Bluefish vinden dus het moet waarschijnlijk via BASH. Kan ik een tar bestand die voor Linux is geschikt compileren op de Mac? En hoe zit het met dependencies?

Je zou het kunnen proberen met [url=http://fink.sourceforge.net/]Fink[/url] maar Bluefish, welke als ik me niet vergis gebaseerd is op SciTE, naja, ik denk dat je beter verder kunt kijken. Ik was vroeger op Windows en Linux een grote fan van SciTE maar ben nu super enthousiast over TextMate van MacroMates. Enige nadeel is dat hij wat geld kost; dat beetje is hij echter dubbel en dwars waard.

Je zult iig X moeten draaien, op de installatie DVD’s van je Mac staat een X11 Package, het wordt aangeraden die te gebruiken en geen andere.

Zoals boven al aangegeven, zou ik fink proberen. Je hoeft je dan niet druk te maken over dependencies, environment settings, etc, fink zoekt dat voor je uit.

Oke, bedankt ik zal het even mee aan de slag gaan.