installeren open source / web in a box op externe server

hallo,

Ben nieuw hier (heb jullie gister ondekt). Op het gebied van bovenstaand onderwerp ben ik onwetend.
Weet alleen dat ik hier mee wil gaan stoeien voor een aantal sociale projecten.

Voor mij is het van belang om er achter te komen hoe ik via macosx bv xoops (http://www.xoops.org) kan installeren op een externe unix server.
Heb super user toegang dus via een pc zou het geen probleem zijn, maar ik ben een echte macer dus wat zijn de mogelijkheden met macosx?

Hoop dat iemand in voor mij begrijpelijke taal kan uitleggen hoe ik dit aanpak.

Het enige dat OSX hiermnee te maken heeft is zorgen dat je via de terminal en / of FTP toegang hebt tot de server waar het op moet. En dat er een apache - PHP - SQL op draait.

Bestand uitpakken op de server in de web-map en dan kun je er via Safari of een andere browser gewoon bij… Probeer het anders eerst gewoon op je appletje, daar moet het denk ik ook wel op kunnen draaien.
Log in met de terminal op je server,

[code:1:bab4ef8146]cd /webservermap/
[gebruikerOSX%] curl -O http://heanet.dl.sourceforge.net/sourceforge/
[gebruikerOSX%] gnutar -xvzf xoops-2.0.5.tar.gz[/code:1:bab4ef8146]

Daarna moet je de handleiding volgen zoals die op http://wiki.xoops.org/wakka.php?wakka=InstallGuide staat onder ‘installing on a hosted platform’

Doe je best![/code]

Klinkt zo heerlijk eenvoudig allemaal. Behalve dat ik het nog nooit gedaan heb. Ik kan dus het bestand downloaden naar mijn appeltje en dan weer uploaden en daar uitpakken. Ik maak het bestand niet corrupt als het via macos loopt?

Wat bereft de zin " Probeer het anders eerst gewoon op je appletje, daar moet het denk ik ook wel op kunnen draaien".

Daar ben ik ook zeer naar geintresseerd. Weet dat je op een computer met linux een deel ervan tot server kan bombarderen, kan dat nu bij macosx ook?

Ja, het lijkt allemaal heel makkelijk... Als je je hier meer in wilt verdiepen is een boek wel eens handig. http://www.oreilly.com/catalog/mcosxhks/ http://www.oreilly.com/catalog/lunixmacosx2/

OSX is in feite en variant van unix (linux ook) Alles wat op een unix-doos kan, kan ook op een apple onder OSX. Je hebt standaard in OSX al Apache, PHP en SQL ingebouwd, alleen staat het niet aan.

Ook zijn er tal van sites met info over deze zaken. Kijk bijvoorbeeld eens op:
http://www.oreillynet.com/pub/ct/51
http://www.macdevcenter.com/pub/ct/49
http://www.afp548.com/
http://www.entropy.ch/home/welcome.html

Aldus…

Het is handig om eerst een beetje wergwijs te raken in terminal en opbouw van je systeem.

Het lijkt alsof je nog nooit iets met PHP en SQL te maken hebt gehad, klopt dat? Zo ja, zou ik dat eerst eens heel goed bestuderen. Alleen dan krijg je ingewikkelde opensource dingen aan de praat is mijn ervaring

Slechts zijdelings. Aan een website die ik ontworpen heb is is een database gehangen. Uiteindelijk met asp, maar goed.

Ik sta niet alleen hierin heb een aantal mensen die open source ademen maar niet de heerlijke luchten van de mac. Vandaar mijn vraag.

Ik heb het volste vertrouwen erin dat het mij/ons gaat lukken en dat ik even door de zure apple heen moet bijten en daarna…