Instellingen netwerk weggooien

Ik heb dus problemen met mijn powerbook. Sommige pagina's laad hij wel, andere weer niet. MSN client M$ doet het wel, adium/fire/amsn/enz niet. Hotmail.com niet, dell.com niet, een meer. Google.com, macosx.nl wel. Nouwja, xs4all wist er ook geen raad mee. Heb de modem gereset en de instellingen van osx nagelopen. Nog steeds werkt het neit.

Nu het allervaagste: de andre powerbook hier doet het wel prima. Ik denk dat er toch ergens in osx iets fout zit (en het is een verse installatie van 1 maand oud ongeveer, in het begin werkte het wel allemaal). Deze draaid 10.4, de andere (die het wel doet) 10.3.

Anyway, ik hoop dat als ik alle netwerk setting wegpleur en osx dus ‘reset’ dat alles het weer doet, maar hoe doe ik dat? Heb geen zin om osx er weer opnieuw op te zetten en alle software opnieuw te moeten installeren :frowning:

Firewall?

[quote:56ebf9fc8b="à la Mac"]Firewall?[/quote:56ebf9fc8b] :) ben niet helemaal achterlijk ;) die had ik al uit gezet en in de router deze powerbook als default server gezet dat alle poorten beschikbaar zijn.

Switch? Router? Die grappenmakers eens een tiental minuten uitzetten. Ik vermoed een probleempje in de netwerkafhandeling van jouw machine (macadres)

succes

[quote:15ff43eb6b="marcovanderlaan"]Switch? Router? Die grappenmakers eens een tiental minuten uitzetten. Ik vermoed een probleempje in de netwerkafhandeling van jouw machine (macadres)

succes[/quote:15ff43eb6b]
Heeft niet geholpen :frowning:

Nog een test gedaan, even een draadloos ding er op aangesloten en via de airport op het internet geeft het zelfde probleem… denk toch dat het ergens in mijn osx instellingen moet zitten.

probeer eens een trace naar een onbereikbare website, en kijk waar die vastloopt.

[code:1:c9fea01be6]traceroute is gestart ...

traceroute: Warning: www.hotmail.com has multiple addresses; using 166.63.208.158
traceroute to www.hotmail.com.nsatc.net (166.63.208.158), 64 hops max, 40 byte packets
1 speedtouch (10.0.0.138) 10.618 ms 1.922 ms 1.356 ms
2 195.190.249.32 (195.190.249.32) 8.060 ms 16.036 ms 17.096 ms
3 42.10ge-4-0-0.xr1.d12.xs4all.net (194.109.5.41) 9.130 ms 31.330 ms 29.492 ms
4 asd2-rou-1012.nl.eurorings.net (134.222.97.17) 13.317 ms 9.147 ms 10.166 ms
5 ledn-rou-1001.nl.eurorings.net (134.222.230.77) 18.134 ms 10.891 ms 11.746 ms
6 * * *
7 * * *
8 * * *
9 * * *
10 zpr2.amt.cw.net (195.69.145.144) 19.162 ms 15.510 ms 20.027 ms
11 * * *
12 * * *
13 * * *
14 * * *
15 iar1.tsd.cw.net (166.63.210.7) 21.579 ms 18.743 ms 19.127 ms[/code:1:c9fea01be6]

Da’s de trace.

[code:1:c9fea01be6]ping is gestart …

ping: sendto: No route to host[/code:1:c9fea01be6]
pingelingding

[code:1:c9fea01be6]lookup is gestart …

; <<>> DiG 9.2.2 <<>> www.hotmail.com
;; global options: printcmd
;; Got answer:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 52909
;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 5, AUTHORITY: 5, ADDITIONAL: 5

;; QUESTION SECTION:
;www.hotmail.com. IN A

;; ANSWER SECTION:
www.hotmail.com. 2653 IN CNAME www.hotmail.com.nsatc.net.
www.hotmail.com.nsatc.net. 2653 IN CNAME www.hotmail.aate.nsatc.net.
www.hotmail.aate.nsatc.net. 39 IN A 208.173.208.152
www.hotmail.aate.nsatc.net. 39 IN A 212.162.1.125
www.hotmail.aate.nsatc.net. 39 IN A 216.219.72.36

;; AUTHORITY SECTION:
nsatc.net. 20610 IN NS fr-1.ns.nsatc.net.
nsatc.net. 20610 IN NS de-4.ns.nsatc.net.
nsatc.net. 20610 IN NS b.ns.nsatc.net.
nsatc.net. 20610 IN NS e.ns.nsatc.net.
nsatc.net. 20610 IN NS uk-5.ns.nsatc.net.

;; ADDITIONAL SECTION:
fr-1.ns.nsatc.net. 70836 IN A 212.73.244.135
de-4.ns.nsatc.net. 72277 IN A 212.162.1.102
b.ns.nsatc.net. 70836 IN A 208.173.208.133
e.ns.nsatc.net. 70347 IN A 212.187.253.69
uk-5.ns.nsatc.net. 70546 IN A 212.187.162.134

;; Query time: 27 msec
;; SERVER: 10.0.0.138#53(10.0.0.138)
;; WHEN: Thu Jan 26 18:01:10 2006
;; MSG SIZE rcvd: 323[/code:1:c9fea01be6]
lookup

Hoe maak je verbinding? wifi, utp,isdn? probeer eens een andere manier. Heb je ook al eens gepoogd een nieuwe locatie aan te maken? Volgens mij begin je dan met een schone lei.

Nieuwe locatie heb ik inderdaad ook al geprobeerd. Een nieuwe locatie voor alleen de airport (heb een accespoint hier) en een nieuwe locatie voor alleen de ethernet kaart (die gaat rechtstreeks de switch van de thomsom speedtouch 500 adsl in). Maar hoe ik het ook probeer, het helpt niet.

Ik denk dat ik me er bij neer leg en vandaag tiger opnieuw installeer :cry: :grrr: