intern modem niet beschikbaar onder OSX op iMac G3

Beste iedereen,

Voor m’n vader die toch niet veel internet heb ik een iMac G3 (400 Mhz - 512 MB) gekocht. Zoals een zeer beperkt aantal mede-fossielen maakt hij alleen van internet gebruik via een telefoonmodem. Nou wil ik graag zijn gegevens (inbelnummer van provider, gebruikersnaam, enz) instellen, maar bij systeeminstellingen en netwerkopties, krijg ik alleen intern firewire en intern ethernet, dus geen intern (telefoon) modem. Ik zie dus in OSX helemaal niets dat er op wijst dat er een modem in het apparaat zit.

Uiteraard zit er net als bij alle iMacs uit die tijd [b:3f8371e6a9]wel[/b:3f8371e6a9] een inbelmodem ingebouwd. Ik zie de telefoon (RJ-11) stekker aansluiting ook gewoon zitten. Er is alleen niets over terug te vinden in OSX. Het gaat trouwens om een frisse installatie van Tiger 10.4.9.

Een goede tip is mijn (en mijn vaders) eeuwige dankbaarheid waard!

Dus als je onder het voorkeurenpaneel Netwerk voor Configuratie Netwerkpoorten kiest staat er geen Interne modem bij? En wat laat Systeemprofiel onder Netwerk zien?

Even een beetje mierenneuken, maar een frisse installatie van 10.4.9 is nog niet mogelijk. Tenzij je over de developer versie beschikt. :wink:

Als je in Systeemvoorkeuren > Netwerk naar Toon configuratie netwerkpoorten gaat, dan moet je de modem poort zien, zoals eSquare al aangaf.
Staat die er niet bij, klik dan eens op Nieuw… om ee nieuwe poort toe te voegen.
En kies dan als poort “Interne modem”.