interne brander extern maken

Beste mede maccers !

ik heb een vraagje !

ik wil een interne Benq 1655 met lightscribe kopen omdat deze compatible blijkt te zijn voor de Mac
maar aangezien ik ook nog een andere computer heb, zat ik er aan te denken deze brander dmv een case extern te maken, en dan wel een firewire versie.

mijn vraag is herkent mijn mac deze externe firewire brander dan nog wel als een compatible brander, en kan Toast 7 hier wel mee overweg ?
Ik heb een powermac G5 ( 2x 2.5 ) met OS-X 10.4.5

ik ben benieuwd naar jullie reacties !

Volgens mij kan dit gewoon, (of ik had veel geluk) kijk even voor de zekerheid bij patchburn. Hij zal niet werken in iLife '05 en voor lightscribe moet je speciale mac software hebben

Voor rond de € 30 heb je als een USB2/Firewire externe casing. Dan moet het gewoon werken.

Mocht de drive niet ondersteund worden… kijk dan eens op http://www.patchburn.de

Belangrijk is dat de chipset van de externe case ondersteund wordt. Dit moet bij mijn weten een Oxford chipset zijn,

in [url=http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?p=733237&highlight=benq+extern#733237]dit[/url] draadje staat iets over problemen met een Benq bij [b:a6cc31e5a9]Extern[/b:a6cc31e5a9] gebruik (lees vooral de reacties van James T. Kirk)

Ik heb dezelfde constructie als jij, maar dan met een NEC 3550, werkt prima. Je kunt er alleen niet van opstarten, en de dvdplayer applicatie weigert dienst, als ie geen interne superdrive vindt.
Dus daarvoor is 't toch wel handig om een interne brander te houden.

de interne brander blijft gewoon in de powermac zitten, maar ik wil met de externe kunnen switchen. wat betreft de software weet ik al welke het wel en niet doet wat betreft de lightscribe. het ging mij er om of de brander in een externe case wel herkent word. maar dat van die oxford chip is wel een goede tip om even te onthouden !