internet explorer beveiligingsgat

laatste nieuws van het widows gebeuren.

http://www.volkskrant.nl/media/1088225703363.html

waar gaat het over, niet iedereen heeft een abonnement op de volkskrant digitale service.

daan.

Kleine opmerkingen: Je mag citeren en samenvatten.. plak alleen niet het hele artikel hier ;)

[size=10:f5f82a7759] [color=red:f5f82a7759]Miljoenen computergebruikers lopen het risico dat hun pc door hackers wordt gekaapt zodra ze het internet opgaan. Dat is het gevolg van een weeffout in Internet Explorer van Microsoft. Het mankement is zo ernstig, dat veiligheidsexperts het gebruik van de webbrowser afraden totdat het Amerikaanse softwarebedrijf de fout heeft verholpen.

Volgens onderzoekers hebben georganiseerde bendes op internet stiekem een geheime code op tientallen en mogelijk duizenden websites verborgen. Als een internetter zo’n website bezoekt, wordt via het ‘lek’ in Internet Explorer - in combinatie met een fout in een ander Microsoft-pakket - een programma op zijn pc geparkeerd. Dat kan de besturing van de computer overnemen en bijvoorbeeld de machine aanzetten tot het versturen van spam (ongevraagde reclame per e-mail).

De experts zeggen dat de lijst met besmette websites elk uur langer wordt. Ze willen de internetadressen niet bekendmaken om misbruik te voorkomen. Wél zeggen ze dat de websites zijn getroffen van grote banken, internetveilingen en prijsvergelijkers.

De belangrijkste waakhond van internet, Computer Emergency Response Center in de VS, waarschuwt consumenten ‘dat elke website, ook die door de gebruiker wordt vertrouwd, door deze activiteiten getroffen kan zijn’. Internet Storm Center, een andere beveiligingsorganisatie voor het wereldwijde netwerk, gaat een stapje verder in zijn waarschuwingsbericht. ‘Indien mogelijk moeten gebruikers een andere webbrowser gebruiken dan Internet Explorer tot de zwakke plekken in Explorer zijn verholpen.’

Virusbestrijders waren donderdagnacht druk doende om de software te ontwikkelen die voorkomt dat pc’s worden gekaapt. Een besmette pc valt volgens de website van Microsoft te herkennen aan twee bestanden die op de harde schijf staan: KK32.DLL en SURF.DAT.
[/color:f5f82a7759][[/size:f5f82a7759]

Hee, weer een serious threat...

die hebben ze toch elke week… vlak voor de updates komen ?

Ik dacht dat je een nieuwsbericht ging plaatsen.... dit is toch niks nieuws? :roll:

Mooi he, windows?

Overigens wel grappig dat het zelfs geen nut heeft om mensen van te voren te waarschuwen op het feit dat ze dus niet het hele artikel hier mogen plakken.

Nee maar hij heeft de kop weggelaten :?

en verplaatst naarrrrr software!

Adriaan Ik vind dit flauwekul.

Ik zie af en toe berichten die helemaal nergens overgaat!

en dit is vers van de PERS

Bij de Volkskrant wellicht wel...

maar ditzelfde bericht was afgelopen week al op de radio.
gedraaid op een oude pers wellicht ?

Toch jammer dat in het artikel geen goede alternatieven worden gegeven. Alsof er niks anders bestaat!!!

Kranten printen toch altijd "oud" computernieuws? Waar denk je dat de redacteuren en journalisten hun compunieuws vandaan halen? Uit dit soort fora dus tegen de tijd dat het in de krant staat, zijn wij foralezers het alweer vergeten (en bezig met belangrijker zaken zoals geruchten over een G5 iMac, mjam, mjam)

Verder ben ik het roerend eens met Rnowed dat dit soort artikelen nooit over remedies spreken. 't Zal wel plaats tekort zijn oid :slight_smile: