Internet Explorer nog (lang) niet in de prullenmand dumpen

Beste mede Mac-ers,

Zojuist wilde ik even via Real Player het Journaal bekijken, wat via Camino slechts gedeeltelijk en via Safari helemaal niet ging. Niet dat dit altijd zo is, maar het is wel een voorbeeld van het feit dat beide browsers zeker nog hun onvolkomenheden kennen.

Internet Explorer dus maar weer eens uit de oude doos gehaald en ja hoor, het speelde het Journaal feilloos af.

Nu gebruik ik die browser nog zelden, maar het is wat mij betreft nog geen tijd IE in de prullenmand te dumpen!

helemaal eens. Voorlopig als 'back-up' voor Safari en aanverwanten. Maar hopen dat er meer standaards komen zodat sites browseronafhankelijk zijn.

Waarschijnlijk zal ik Explorer nooit dumpen, IE blijft namelijk standaart bij windows gebruikers en dus ook bij windows website makers. Hierdoor kunnen sommige websites alleen maar met IE bekeken worden (deze website makers kijken alleen wat het grote deel van mensen voor computer hebben) Bijvoorbeeld de MSN Chat website, die kan alleen maar bekeken worden op windows met IE. Terwijl, als ze een beetje hun best hadden gedaan, dit ook gewoon op Mac met Safari gedraait kan worden. In ieder geval zet ik IE nog lange niet in de prul!

Dennis

[quote:13e29de02c="andrez"]Zojuist wilde ik even via Real Player het Journaal bekijken, wat via Camino slechts gedeeltelijk en via Safari helemaal niet ging.[/quote:13e29de02c]

Waar bekijk je de journaal stream dan? Als ik op de link klik op de NOS pagina opent safari nejes RealPlayer en begint het journaal.

http://www.omroep.nl/nos/noshome/index.html

[quote:59e9705b2f="dennis"]Waarschijnlijk zal ik Explorer nooit dumpen, IE blijft namelijk standaart bij windows gebruikers en dus ook bij windows website makers. Hierdoor kunnen sommige websites alleen maar met IE bekeken worden (deze website makers kijken alleen wat het grote deel van mensen voor computer hebben) Bijvoorbeeld de MSN Chat website, die kan alleen maar bekeken worden op windows met IE. Terwijl, als ze een beetje hun best hadden gedaan, dit ook gewoon op Mac met Safari gedraait kan worden. In ieder geval zet ik IE nog lange niet in de prul!

Dennis[/quote:59e9705b2f]

Misschien is het zo bekeken niet zo’n handige zet om Microsoft tegen zich in het harnas te jagen, door met Safari te komen. Nu is er sprake van dat IE niet verder ontwikkeld wordt voor de Mac, terwijl dat natuurlijk wel geldt voor de sites die je noemt.

[quote:d1d4a01056="lucasraggers"][quote:d1d4a01056="andrez"]Zojuist wilde ik even via Real Player het Journaal bekijken, wat via Camino slechts gedeeltelijk en via Safari helemaal niet ging.[/quote:d1d4a01056]

Waar bekijk je de journaal stream dan? Als ik op de link klik op de NOS pagina opent safari nejes RealPlayer en begint het journaal.

http://www.omroep.nl/nos/noshome/index.html[/quote:d1d4a01056]

Ja, via dezelfde link, of ook wel via de nieuwe Nos journaal site (kun je via omroep.nl ook vinden). Meestal werkt het ook wel, maar soms dus niet. Het valt me op dat IE dan vaak wel werkt. Trager e.d., maar toch.

In de Preferences van Safari kun je ook aangeven of safari een gedownload file moet openen of niet. Misschien overbodig te zeggen.

[quote:e2803a7fbf="lucasraggers"]In de Preferences van Safari kun je ook aangeven of safari een gedownload file moet openen of niet. Misschien overbodig te zeggen.[/quote:e2803a7fbf]

Dat heb ik inderdaad wel ingesteld natuurlijk. Trouwens, zonet nog weer even geprobeerd en toen ging het wel goed. Even herstarten wil ook nog wel eens helpen.

Los hiervan, laadt Safari ook niet alle pagina’s en is het ook niet altijd even goed bruikbaar op sommige discussiefora (in tegenstelling tot Camino) Ik verwacht wel dat dit goed zal komen, maar vooralsnog is het nadelig.

ik gebruik het inderdaad ook nog om te kijken hoe m'n site eruit ziet voor de IE gebruikers

[quote:460911e29e="Jurriaan."]ik gebruik het inderdaad ook nog om te kijken hoe m'n site eruit ziet voor de IE gebruikers[/quote:460911e29e]

Denk dat mac users met IE een uitstervend ras is. Iedereen gebruikt eigenlijk Safari of op classic mozilla.
En IE voor mac rendert totaal anders dan IE voor windows

Eigenlijk is IE wel de bekendste browser (niet op het Mac platform, maar wel bij de grijze massa) Mensen die een Mac hebben, maar nog niet bekend zijn met Mac of computers zullen waarschijnlijk eerder IE gebruiken omdat het woord Internet Explorer hun bekend in de oren komt. (Dus als je Safari kent ben je niet helemaal newbie meer ;) )

Dennis

ftp-en vanuit de browser werkt bij safari ook niet altijd even vlekkeloos.... (maar het is wel cool dat ie de server op je desktop mount)... :)

[quote:1dfc66c36d="macjazz"]ftp-en vanuit de browser werkt bij safari ook niet altijd even vlekkeloos.... (maar het is wel cool dat ie de server op je desktop mount)... :)[/quote:1dfc66c36d]

dat ligt aan Finder en niet aan Safari.

ik heb IE er maanden geleden afgegooid, en met de combi Safari en Omniweb is er geen site waar ik niets mee kan; als de ene browser het niet goed doet pak ik even de andere e3n dan lukt het prima. Gelukkig is m'n Mac na jaren weer helemaal $-vrij!

Als het niet werkt dan gebruik ik gewoon Mozilla 1.4, IE ging bij mij gelijk de deur uit, wat een traag monster was dat zeg! :p

Ik heb overigens helemaal geen problemen met realplayer en safari.

[quote:e798de67a5="bart"]ik heb IE er maanden geleden afgegooid, en met de combi Safari en Omniweb is er geen site waar ik niets mee kan; als de ene browser het niet goed doet pak ik even de andere e3n dan lukt het prima. Gelukkig is m'n Mac na jaren weer helemaal $-vrij![/quote:e798de67a5]

Probeer de websites maar eens die in de “gallery” van dit bedrijf staan: http://www.b-b.nl :oops:’

Geen enkel probleem met het laden van die site en de gallery in Safari. Zit je op een langzame verbinding ofzo want de gallery is in Flash gemaakt en het loopt prima hier. Er is ook een nieuwe flash player uit misschien doe je er goed aan om die eerst te downloaden via macupdate.com of versiontracker.com

Zover ik rondsurf ben ik bijna geen een site tegengekomen die niet werkt met Safari, behalve dan af en toe van die l*llige waarschuwingen dat je INTERNET EXPLORER MOET gebruiken wil je de site goed kunnen lezen. Dan maar verder klikken en het werkt meestal gewoon goed.

Ik snap overigens niet wat voor webdevelopers dat zijn die alleen maar rekening houden met Internet Explorer, er zijn wel weer browsers op de wereld dan alleen die van Microsoft en daar hoor je gewoon rekening mee te houden.

Als ik op de button "het journaal" klik kopieert mijn Mac een RAM-play bestand naar het bureaublad.

Waarom krijg ik geen journaal te zien??

Je moet RealOne geinstalleerd hebben en normaal gesproken hoort het automatisch open te gaan. Zo niet dan helpt het misschien door het bestand op RealOne te slepen.

Ik heb helaas de bron niet meer, maar ik heb een paar maanden geleden gehoord, dat Microsoft met een nieuwe Mac-browserversie komt, die sneller moet zijn dan Safari. Overigens gebruik ik meestal Netscape 7. Die is fors sneller dan Safari en navigeert sneller. Wil alleen nog wel eens vastlopen, maar dat doet Safari ook nog wel eens (..is onverwachts gestopt...). IE5 is prut, al werken sommige javascripts alleen in IE en zijn er sites die andere browsers uitsluiten. Vaak moet je bij IE wachten tot de pagina helemaal geladen is voor je verder kunt linken.

Toch hoop ik snel op een update van IE. Ik vermoed dat die toch het beste zal werken. Net als 5.0 toen die net uitkwam.