Internetten lukt niet meer

Op het moment heb ik nog internet via de telefoon. Nu heb ik verbinding maar kan geen enkele site bereiken. Ook kan ik met entourage geen e-mail ophalen. Intranet van mijn werk kan ik wel bereiken. Ik heb geen flauw idee wat ik moet doen. permissies zijn hersteld. kan iemand me op weg helpen? Oja mijn iMac draait op 10.3

hoe krijg je dit gepost dan? lijkt er op dat je niet goed kan inbellen bij je provider (wel bij je werk). Is je account ok, wachtwoord goed ingevuld e.d., geen storing bij je provider?

Specifiek nu, op dit moment? Of al een hele tijd? Ik kan nu namelijk ook grote delen van het internet niet bereiken: ik denk dat er ergens een storing zit. [Om 9:45 klaarblijkelijk weer verholpen.]

Ben je rechtstreeks verbonden met het internet, of zit je achter een router? Zit je in een thuisnetwerk of op je werk?

Zit je thuis achter een router, probeer deze eens te resetten. Je modem resetten wil ook nog eens helpen. Als je op de kabel zit, vraag eens of de buren die ook kabel hebben er ook last van hebben. is dat het geval dan is er een storing in het algehele netwerk.
ben je rechtstreeks verbonden met het internet en heeft niemand anders last van een storing dan is een telefoontje naar je internetaanbieder verstandig. Daar kunnen ze verbinding met jouw computer maken en zo kijken of de lijn ok is.

Intranet van je werk kan je wel bereiken? Je werkt niet stiekem via een VPN toch?

Zijn je DNS instellingen (System Preferences, Network) misschien gewist? Zou goed kunnen dat je je Intranet bereikt door een IP-adres in te typen (bijv. http://212.36.123.1 i.p.v. http://intranet.bedrijf.nl). Door een DNS in te vullen kun je ook weer het internet op door domeinnamen in te typen (dus http://intranet.bedrijf.nl bijvoorbeeld).

Grt,
Stijn

Mijn mac staat thuis rechtstreeks verbonden met internet. Ik heb er al een 2 weken last van. Ik werk niet stieken via VPN (weet niet eens wat dat is... nu ken je meteen mijn niveau :D ) Ik ga thuis de suggesties uit proberen. Lukt het niet laat ik even weten of ik wacht tot over 2 weken kabel geinstalleerd wordt! Alvast bedankt voor alle reacties. Enne hoe ik dit post? Vanuit mijn werk. groeten!