Internetten via satellite????

:sealed: Beste Mensen,

Ik ga binnenkort in een buiten gebied wonen waar geen ADSl of Kabel internet mogelijk is. Ik heb wel gehoort dat dit kan via de satellite? Mijn vraag is weet iemand of heeft iemand ervaring hier mee en kan ik wel een netwerk gebruiken? Ik drie Macs dat op OSx draaien namelijke iMac Snow, eMac G4 en B&W G3.

Alvast bedankt.
Ferdia

Heb er geen ervaring mee ... Vond wel deze link voor je ... http://www.europeonline.com/

Misschien een startpunt ???

Genoeg info daar, maar...

Currently Europe Online is not compatible with Apple hardware and operating systems.

Jammer dan

http://www.han-goossen.nl/bysky/default.htm

Zal ook wel voor PC zijn, maar allicht info in het Nederlands

Ik heb gesproken met mensen die dit een tijd hebben gebruikt en het kan snel zijn maar wel met haken en ogen...

De verbinding zelf is erg snel alleen het aanvragen van iets (link, plaatje etc) duurt lang. De aanvraag/verbinding tot stand brengen duurt dus lang. Dit houdt in dat als je een download van 100 MB hebt, het erg snel gaat. Het duurt een paar seconden voordat het begint maar als het eenmaal loopt, gaat het hard. Jammer genoeg duurt het alleen lang om gewoon te surfen omdat het lang duurt voordat een pagina is opgebouwd. Alleen echt weggelegd dus voor mensen die grote bestanden heen en weer zenden. Als je gewoon alleen maar wilt surfen, is het misschien beter om een gewone inbelverbinding te regelen?

http://www.satelliet-shop.nl/

Het probleem met sattelliet internet is je uplink.

Dit verloopt namelijk (in de meeste gevallen) nog via telefoon of ISDN lijn.
Het is wel mogelijk om een upload te krijgen via de schotel, maar ik denk dat dat ongeveer een half maandloon kost per maand, en dan hebben we het nog niet eens over de aanschaf van de hardware.

Daar komt bij (schijnt) dat je bij hogere snelheden automatisch meer gaat betalen, maar in hoeverre dat waar is weet ik dus niet.

Wel leuk is de (theoretisch) haalbare snelheid van 38Mbit :slight_smile: