Internettoegang beveiligen

Er zal vast al een lijntje over zijn maar kan het niet vinden. Heb zojuist een nieuwe ADSL aansluiting geactiveerd en wil alles wireless laten werken via een Belkin G Router. Alles werkt perfect alleen zou ik de verbinding graag willen beveiligen met een wachtwoord want nu is het een open internetverbinding waar iedereen zomaar op kan inloggen.

Alleen ik heb geen flauw idee hoe dat in te stellen op de router? Iemand een idee?

Tks alvast.

Ik heb hier ook zo'n ding, en het staat best ok vermeld in de handleiding. Net iets te veel om hier te gaan zitten kopieren.

[url=http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?p=231553]Instellen security op Belkin wireless router[/url]

'k Heb mij onlangs ook zo'n spel aangeschaft. De beveiliging is zeer eenvoudig. Je gaat gewoon in je browser naar het configuratiescherm van je router. Dit doe je door het adres dat in je handleiding staat in te tikken (bv. 255.255.0.1), vervolgens geef je je wachtwoord in (handleiding). Vervolgens klik je op wireless. Dan heb ik een WEP 64bit HEX beveiliging gekozen. Ik werk op mijn iMac met een airport kaar en dat werkt perfect!

Kies aub voor WPA. WEP is geen beveiliging.

Onzin OEPS, WEP is òòk beveiliging; of op zijn minst een torenhoge drempel! Is er iemand hier die ooit een WEP key heeft gekraakt (behalve zijn eigen key dan)?!

[quote:4b750a0f0c="Oppie"]Onzin OEPS, WEP is òòk beveiliging; of op zijn minst een torenhoge drempel! Is er iemand hier die ooit een WEP key heeft gekraakt (behalve zijn eigen key dan)?![/quote:4b750a0f0c]

Daar laat ik me niet over uit…
WEP met een MAC adressen filter en eventueel een hidden SSID is idd een goede beveiliging, maar WEP alleen is wat risicovoller.

[quote:c3a2e7b085="OEPS"]Kies aub voor WPA. WEP is geen beveiliging.[/quote:c3a2e7b085]

Let op: Niet alle besturingssystemen ondersteunen WPA.

Cheers! :apple:

Bij mij is het inmiddels allemaal gelukt.

Tks. :apple: :wink:

jeffo

[quote:263c8d5638="G3Lay-Z"][quote:263c8d5638="OEPS"]Kies aub voor WPA. WEP is geen beveiliging.[/quote:263c8d5638]

Let op: Niet alle besturingssystemen ondersteunen WPA.

Cheers! :apple:[/quote:263c8d5638]Heel juist. De oude AirPortkaart verteert geen WPA.