iOS 10.3.2 Mail app zet leestekens om in Chinese tekens "van" + "onderwerp"?

Hallo,

Ik ontving een mail van Avéro Achmea, zowel in het “van” e-mail adres - 䅶� Achmea - als in het “onderwerp” - Deel uw ervaring over 䅶� Achmea - maakt iOS Mail van Avéro hele vreemde tekens. In Apple Mail in OS X gaat de omzetting wel goed, zowel voor “van” alsook in het “onderwerp”

Iemand een idee hoe dit komt, waarbij moet worden opgemerkt dat dit de enige e-mail is die deze omzetting niet goed doet omdat ik meer onderwerpen krijg met leestekens. Bedankt alvast.

Cheers

En je weet zeker dat het geen spam mail betreft?

Hallo @Night

Bedankt voor je reactie. Ja, ik heb zelfs al contact gehad met SAMR, het bedrijf dat namens Achmea het klanttevredenheidonderzoek doet en deze mail heeft verstuurd. Zijn snappen deze omzetting ook niet, dus vandaar dat ik even op onderzoek ben gegaan.

Cheers

Het enige wat ik kan bedenken is dat ze wat vreemde coderingen gebruikt hebben in combinatie met een klein bugje in de iOS versie van Mail.

Ik gebruik zelf de Mail app niet. Kun je eens kijken of er ergens de mogelijkheid inzit om een mail als source te bekijken?

Hallo @Night

Bedankt voor je reactie. Onderstaand de regel waar het onderwerp “Avéro Achmea” wordt omgezet:

Cheers

Daar heb je het al :slight_smile: Nu rijst de vraag, waar deze codes vandaan komen. Van (de mail-generator van) Avéro of door een fout in iOS Mail…

Aan de verzender van deze e-mail een mail gestuurd met jouw opmerking @Night. Ik ben benieuwd…

Cheers

Hallo @night ik ontving onderstaande terugkoppeling:

Nu ben ik even opzoek gegaan via Google en kwam een aantal - ietwat oudere - topics tegen over het probleem met de unicode in iOS mail. Nou geven zij als oplossing dat er in bijvoorbeeld een handtekening een tekst met unicode moet staan om iOS Mail te forceren de e-mail te lezen in unicode. Ik heb er geen verstand van dus vandaar mijn vraag om een bevestiging.

Klopt dit?

Cheers