iOS 14.7.1 nu beschikbaar: lost Apple Watch-bug op

Verrassing! Apple heeft iOS 14.7.1 uitgebracht. Deze update lost een hardnekkige bug met Apple Watch-ontgrendeling op.

Dit topic dient als reactie-hub voor bovenstaand artikel. Via dit topic kun je op het artikel reageren. Je reactie wordt ook automatisch onder het artikel op de website getoond.

Bij mij is het probleem met ontgrendelen Apple Watch niet opgelost. Functie al aan en uit gezet en beide apparaten ook al herstart.

OMT maakte hier volgens mij een foutje: Apple zegt dat de de bug die zou zijn opgelost te maken had met het feit dat een ontgrendelde iPhone je AppleWatch kon ontgrendelen. OMT suggereert het omgekeerde, nl dat de Watch de iPhone ontgrendelt. Gek genoeg werkt de ontgrendeling van de iPhone door de AppleWatch terwijl je een mondkapje draagt prima en deed het ook voor deze update, maar het lijkt erop dat de omgekeerde functie (ontgrendelen van de AppleWatch met een iPhone) alleen werkt met TouchID en zo te zien niet met FaceID

Je hebt gelijk. Ik heb het artikel inmiddels aangepast. Dank voor de scherpe blik.

Toch een aanvulling: De AppleWatch wordt wel degelijk ontgrendeld door de iPhone, maar wat ik niet door had, was dat het ontgrendelen tegelijk gebeurt. Ik ontgrendelde eerst mijn iPhone (FaceID) en ging dan mijn horloge omdoen. Dat werkt niet. Als je je horloge aan hebt, maar nog vergrendeld is en je ontgrendelt je iPhone, dan ontgrendelt de AppleWatch ook.