ip-adres msn user

Hoi,

Is het mogelijk dat als je via msn met iemand chat om zijn ip-adres te achterhalen met een tooltje zoals bijvoorbeeld etherreal?

Het forum van de site die ik beheer is gehacked. De hacker heeft gisteren al contact opgenomen per msn. Graag zou ik dus zijn ip-adres willen weten zodat ik eventueel aangifte kan gaan doen.

Michiel

Voor zover ik weet gaat dit niet. Tenzij je een bestandsoverdracht uitvoerd met de desbetreffende. Je maakt nl verbinding met elkaar via de MSN server. Het enige IP-adres dat je dan krijgt is die van de MSN server. Je zou contact kunnen opnemen met [url=http://nl.support.msn.com/eform.aspx?productKey=messenger&page=support_home_options_form_byemail&ct=eformts]MSN[/url] en je beklag bij hen doen.

Met netstat kan je zien met welke IPadressen je computer verbonden is, dus ook die van MSN. Alleen je beschreef dat je een gesprek gister met hem had, in dat geval ben je te laat.

Netstat vind je in Hulpprogrammas > Netwerkhulpprogramma.

Misschien vind je zijn IP nog wel terug in de statistieken van je website, met een teller of iets als: www.websiteadres.nl/webstat (wil nog wel is werken).

Sterkte!

[quote:95cadd1b9f="sparkle"]Met netstat kan je zien met welke IPadressen je computer verbonden is, dus ook die van MSN.[/quote:95cadd1b9f]

Maar dan krijg je alleen het IP adres van de MSN server waar je mee verbonden bent. Niet van de gebruiker.

De hacker heeft gebruik gemaakt van een web-proxy. Met behulp van deze proxy kun je alleen een verbinding maken met een http server. Dat betekend dat hij msn heeft gedaan buiten de proxy om, en dit dus vanaf zijn providers ip-adres moet hebben gedaan.

Als de hacker dus online komt wil ik dus kijken of ik achter zijn ip kan komen. Ik probeer dan wel een bestand over te zenden. Hopelijk trapt hij erin.

Michiel

P.S. de proxy is: http://82.96.100.100. Ik heb de beheerders een mail gestuurd.

[quote:4a64290f6d="Funqtion"][quote:4a64290f6d="sparkle"]Met netstat kan je zien met welke IPadressen je computer verbonden is, dus ook die van MSN.[/quote:4a64290f6d]

Maar dan krijg je alleen het IP adres van de MSN server waar je mee verbonden bent. Niet van de gebruiker.[/quote:4a64290f6d]Oh sorry. Dit werk iig wel in Windows. Misschien moet je daar dan even achter zitten! Dan moet gewoon een ms-dos venstertje tevoorschijntoveren en: netstat -a of netstat -n typen.

MS-Dos? Kun je dat eten? ;)

Ik zal het eens met terminal proberen.

Voor msn op windows zijn er ook talloze hack & irriteer programma's waar je het ip adres van de ander kan achterhalen. Let wel op want als je ze download haal je vaak ook een legertje trojans binnen.