IP-adres vernieuwen

Hallo iedereen,

een vriend van mij heeft een handig programmaatje dat ik graag zou willen hebben op RapidShare geplaatst. Omdat het nogal groot was moest hij het in delen opsplitsen. Het zijn nogal veel delen, en omdat je tussen elke download blijkbaar een uur ofzo moest wachten zei hij dat ik mn ip-adres dan moest vernieuwen… maar,

hoe doe ik dit op een mac?

dit hangt er vanaf. Je moet zoiso naar je router gaan vermoed ik. Bij mij ga je in de router en kan je gewoon 'vernieuw ip adres klikken' en bij mijn moeder moet ik eerst de connectie verbreken en dan terug verbinden (dus op de knopjes drukken, niet echt de kabel uittrekken).

Welk merk van router/modem heb je?

edit: en natuurlijk ook zorgen dat cookies uitstaan, want anders lukt het niet met rapidshare.

Er zijn geen appjes voor heb ik al gemerkt maar ik hoop dat je ADSL hebt. Even je verbinding verbreken en terug aanschakelen via je modem en je hebt een nieuw adres. Dan kan je quasi onmiddelijk het volgende onderdeel downloaden.

Erg snel en makkelijk.

Ik heb een Airport en heb internet van Telenet (België), ik denk dat ze dit kabel noemen (of ADSL, ik weet niet goed) maar door bij Firefox cookies uit te schakelen, men aiport uit en aan te zetten en bij de pagina rapidshare te vernieuwen werkt het niet.

Dan ben je ook niet echt offline geweest. Gewoon doen wat bovenstaande heren hebben geschreven. Stekker er uit en je bent het mannetje! Maar waarom wil je het zo graag?

Ik wil het omdat ik dan de file, die in delen is gesplitst en apart te downloaden direct na elkaar kan downloaden, anders moet ik tussen elke download 70 minuten wachten, en ben ik de hele dag bezig met wachten en downloaden. Moet ik dan gewoon de stekker van de router (dus niet mijn aiport?) uittrekken en terug insteken?

Naar het schijnt werkt dit niet bij telenet (dat is geen ADSL maar via distributiekabel). Daarom dat ik zei 'ik hoop dat je ADSL hebt'.

inderdaad echt even de stroom van je modem (en router) afhalen

maar als dat niet werkt, betekend dat dat je van je provider een vast ip-adres krijgt, en dan zit er niets anders op dan te wachten

:? spijtig, dan maar wachten...

ik weet niet hoe groot het pakket is, maar je compadre kan ook dropload.com of yousendit.com eens proberen. Dat scheelt in ieder geval het wachten.

Kun je niet via een proxy downloaden? ([url]http://www.proxy4free.com/page1.html[/url])

Is enkel voor Windows: [url=http://www.stayinvisible.com/download_proxyway.html]http://www.stayinvisible.com/download_proxyway.html[/url]

[quote:5c57de4ba3="PietjePuk"]Naar het schijnt werkt dit niet bij telenet (dat is geen ADSL maar via distributiekabel). Daarom dat ik zei 'ik hoop dat je ADSL hebt'.[/quote:5c57de4ba3]

ik heb ADSL van XS4ALL, maar dat truukje werkt bij mij niet…
:cry:

Als je bij telenet je modem eens uittrekt en enkele seconden wacht voor hem weer in te steken, denk ik dat je een nieuw ip krijgt.

Ik ben niet 100% zeker maar denk toch dat het werkt.

[quote:eeefd11317="iLive"]Is enkel voor Windows: [url=http://www.stayinvisible.com/download_proxyway.html]http://www.stayinvisible.com/download_proxyway.html[/url][/quote:eeefd11317]

Proxy’s enkel voor windows? Nee hoor :smiley:
Systeemvoorkeuren -> Netwerk -> Airport -> Proxy’s en daar een proxy invullen van http://www.proxy4free.com/page1.html

Probleem is alleen dat "gratis" proxies zonder uitzondering je bandbreedte afknijpen. Je kunt beter dat uur maar wachten, uiteindelijk zal dat sneller blijken te zijn.

[quote:97a8a41ec3="PietjePuk"]Naar het schijnt werkt dit niet bij telenet (dat is geen ADSL maar via distributiekabel). Daarom dat ik zei 'ik hoop dat je ADSL hebt'.[/quote:97a8a41ec3]

bij telenet hier lukt het anders toch wel vrij goed…

[quote:bc3a866c3e="TonE"]Probleem is alleen dat "gratis" proxies zonder uitzondering je bandbreedte afknijpen. Je kunt beter dat uur maar wachten, uiteindelijk zal dat sneller blijken te zijn.[/quote:bc3a866c3e] Kun je dan niet via bijv. 10 verschillende proxys tegelijkertijd downloaden om dat te compenseren?

Of even een abo'je van 3 euro voor 2 dagen. Kun je snel je pr0n, euh, ik bedoel dat handige programmaatje van je vriend downloaden. :innocent:

precies kan gewoon via je mobiel, betalen ook. en als je het programmaatje zo graag wil hebben, mag dat geen prob zijn. maar het zal wel geen programmaatje zijn als het in delen opgesplitst staat, rapidshare akn 100MB per deel aan. :)

succes