Ipad backlight bleeding / leaking

Ik was er al bang voor, maar ook mijn zwarte 32 gb wifi ipad heeft last van het zogenoemde backlight bleeding. Hoe zit het met de garantie hier in Nederland, ik heb mijn ipad gekocht bij Mediamarkt. Kan ik het dan ook hier terug brengen, of moet ik echt naar een APR?

*voor degenen die niet weten wat het inhoudt:

http://www.youtube.com/watch?v=fYkJlUET8fk

Denk dat je terug moet

Ik denk dat er heel veel mensen terug moeten dan, aangezien dit in de verenigde staten ook aan de lopende band gebeurde. Een ipad volledig zonder light leaks is behoorlijk uniek kreeg ik de indruk. De vraag is of je er echt "last" van hebt. Ik betwijfel het, onder de normale omstandigheden zie je niks. Maar ik heb er wel 600 euro voor neergelegd natuurlijk

Ik heb ook last van gele vlekken aan de rand van m'n scherm... Trekken deze nu nog weg of was dit een ander verschijnsel?

Ik ben benieuwd!

ik denk dat ik dan misschien nog even w8 met het kopen van een iPad 2 :D

Ik heb er ook last van, maar merk het niet echt. Gewoon niet op letten.
Dat heb je sowieso bij LCD panelen.

ik heb er ook last van, weliswaar minimaal aan de onderkant, maar het zit er wel. je ziet het alleen als het scherm helemaal op zwart staat. ik wacht even tot dat ze weer op voorraat zijn, dan ga ik er mee terug, mochten de vlekken er nog zitten tegen die tijd...

Ik zie wel filmpjes met dit probleem maar dan moet je wel in een totaal donkere kamer zitten met een zwart plaatje op de achtergrond. Ik vraag me af hoe dit is als je gewoon een filmpje kijkt, miss Batman the Dark knight of een andere film met veel donkere momenten. Ben benieuwd of het dan nog opvalt.

Dit is een erkend "probleem".
Het is misschien nu een probleem voor je maar het komt waarschijnlijk door de lijm die wordt gebruikt voor het glas/scherm. Gebruik je iPad het trekt vanzelf weg.

Het heeft niks met lijm te maken, het zijn niet die gele vlekken die destijds op de iPhone 4 zaten

Heeft je iPad er last van of jij? Je hebt dat mooie speeltje net een paar uur en nu al op zoek naar wat er mis mee is, bang gemaakt door anderen?
Ik heb net ook eens een zwart plaatje bekeken in het donker en verrek, ik heb hetzelfde 'probleem' met mijn half jaar oude iPad original. Had ik dat niet gedaan, dan had ik het nooit geweten.
Morgen gauw terug naar de MM...

Leuk dat je zo gevat uit de hoek komt maar lees m'n tweede post even ;)

Feit blijft wel dat het vreemd is voor zo'n duur apparaat, het hoort immers niet

Ieder LCD paneel heeft in mindere of meerdere mate last van dit verschijnsel. Een bekende oplossing is het dimmen van de achtergrondverlichting. Dat gebeurt in de wat duurdere TVs. (Niet in de iPad)

Ik zou me er niet al te druk om maken, en gewoon lekker genieten van je nieuwe iPad.

Door alle commotie rond de "background bleeding" ben ik ook eens gaan kijken met een zwart plaatje in een donkere ruimte naar mijn eerste generatie iPad die ik al 8 maanden heb. En verdomd, onderaan de rand een paar kleine vlekjes. Was me dus nog nooooit opgevallen.

Ik denk dat als niemand er over begonnen was dat de meerderheid het ook nooit was opgevallen.
Misschien dat er een paar exemplaren tussenzitten die echt storend zijn - die moet je dan ook terugbrengen - maar de meeste kunnen gewoon lekker genieten van hun iPad.

Veel plezier ermee.

Mijn vintage iPad heeft 't ook. Ik zie 't alleen bij een donkere achtergrond. Ach, wat maakt het uit. Dit hoort gewoon bij dit soort schermpjes. Gewoon lekker gebruiken dat ding.

Ik had ook even getest met zwarte achtergrond in compleet donkere kamer en mijn iPad 2 heeft er ook een klein beetje last van, maar toen ik een video ging kijken in een compleet donkere kamer merkte ik er niets van (ok, brightness stond wel erg laag, dat wel, maar je gaat in een donkere kamer niet je brightness op 100% zetten..)

[quote=Jopie url=http://www.onemorething.nl/community/topic/ipad-backlight-bleeding-leaking#post-2192593 time=1301080279]Ik denk dat er heel veel mensen terug moeten dan, aangezien dit in de verenigde staten ook aan de lopende band gebeurde. Een ipad volledig zonder light leaks is behoorlijk uniek kreeg ik de indruk.[/quote]Ik geloof er niks van. Ik ben dit nog nergens op een site tegen gekomen als een 'iPad-gate' geval, ook niet op de site's die het liefst direct alle Apple FUD erop kwakken, zoals de iPhone 4 'antenna-gate'.

Sorry maar dan heb je niet goed gekeken hoor, stond gewoon op macrumors, 9to5mac etc. Feit dat er hier ook weer een aantal mensen hetzelfde hebben is een duidelijk signaal. Check de fora van macrumors of Apple.com eens

Dit was een dag na de start van de verkoop in USA al bekend. Wat bij mij raar overkomt is dat je dan toch de iPad koopt en vervolgens hier een topic over start.

Ongelofelijk raar ja, onbegrijpelijk. Vooralsnog is het wachten op de eerste persoon die m'n vraag beantwoordt ipv met een analyse over het probleem en hoe ik daar mee om moet gaan te komen :)