ipad en audiokwaliteit

Hoi,

wegens plaatsgebrek overweeg ik een groot deel van mijn CD's om te zetten naar Ipod of Ipad en die dan op de versterker aan te sluiten. Alleen, ik heb een paar ipods gehad (mini, nano, touch) en die hebben heel verschillende audiokwaliteit. Ok, voor joggen en in de trein, maar voor audio thuis ....soso. (ik wil niet snob lijken, maar als je een goede versterker en boxen hebt, dus niet de standaardset van de electronicawinkel, dan hoor je duidelijk het verschil met een CD en een iPod. vooral de nano is matig (maar ja ook erg klein).

Mijn vraag is: hoe is jullie ervaring met een Ipad?

Graag alleen je mening geven als je een beetje audiofiel bent en goede boxen/versterker hebt. (vandaar dat ie bij audio gepost is en niet bij ipod)

dank!

Het maakt toch niet uit waar je je muziek opslaat? Het maakt volgens mij alleen uit in welk formaat je je muziek bewaart.....

ah nee, toch niet. Natuurlijk AAC of lossless maakt een hoop uit. Maar een ipod nano en een ipod mini maakt ook een hoop uit. (de tweede is een stuk beter). Komt door kwaliteit van de DA converter.

Ah, okay.

Als je een audiofiel bent zou je kunnen overwegen om je muziek af te spelen via de Dock ipv via de audio-uitgang op je iPad, bv met de [url=http://www.cambridgeaudio.com/id100/]iD100[/url]:

[img]http://www.cambridgeaudio.com/media/20101221_150640_New-Front-image.jpg[/img]

De DAC bepaald de kwaliteit.
In apparaten als iPads maar ook de meeste computers, TV's e.d. zit doorgaans geen goede DAC.
Als jij een goede installatie hebt en goed geluid wilt heb je een losse DAC nodig of een versterker met optische ingang (welke een "goede" ingebouwde DAC heeft).

[quote]
De DAC bepaald de kwaliteit.
[/quote]

Was ik al bang voor....misschien al mijn pop CD's op een ipad/ipod en dan mijn klassiekers toch gewoon nog in de CD speler. Of weet jij een Ipod concurrent voor audiofielen (e.g. met goede DAC)?

[quote=sjonnie url=http://www.onemorething.nl/community/topic/ipad-en-audiokwaliteit#post-2413490 time=1338724798]De DAC bepaald de kwaliteit...[/quote]DAC niet gebruiken dus.

Gewoon draadloos (uiteraard in lossless formaat) je muziek streamen naar een systeem met een goede DAC.

Zo moeilijk is het leven ook weer niet. :lol:

[quote=qazwsx url=http://www.onemorething.nl/community/topic/ipad-en-audiokwaliteit#post-2413493 time=1338726066]Of weet jij een Ipod concurrent voor audiofielen (e.g. met goede DAC)?[/quote]
Je kunt je eigen DAC (naar keuze) aansluiten op je iPad mbv de [url=http://www.cambridgeaudio.com/id100/]iD100[/url].

Draadloos streamen naar een AirPort Express of AppleTV en die aansluiten met een TOSlink op een (versterker met een goede) DAC zoals Karel Willem zegt kan natuurlijk ook.

yep, misschien is de id100 een mooie oplossing, ga eens kijken. wist niet dat er losse dacs te koop waren :-)

De iD100 kost slechts €275. Dan hou je nog wat geld voor een goede DAC over! :lol:

Ik heb een vdac2 gekocht voor 250 euro en een AppleTV2.
Al mijn CD's in Apple lossless geïmporteerd op mijn iMac.
AppleTV2 met optische kabel op mijn DAC aangesloten.
Werkt prima.
De iPad gebruik ik alleen als remote.

http://www.musicalfidelity.com/products/vSeries/v-dacii/

En nog een recensie:

https://s3.amazonaws.com/hifi.nl/Music-Emotion/ME2-12-MusicalFidel.pdf

Kijk eens hier:
http://store.apple.com/us/question/answers/product/MB321LL/A?pqid=QXY7CY9FK2UFKDFPD72DKPXF4CAUA9D4J

En hier: http://www.macworld.com/article/1160417/how_to_build_your_own_airplay_audio_system.html

Ik zelf heb de AE verbonden met mijn HiFi systeem via een analoog kabeltje. Wil nog een keer met een optische verbinding werken. Maar heb boven mijn ultra HiFi :kiss: opstelling staan met een fantastiche CD- en Blurayspeler.

top bedankt voor alle info.

(stom) vraagje nog. Als ik importeer in itunes met apple lossless, gaat het dan niet 'langs' die 'slechte' DAC van de mac of zet de itunes rechtstreeks de cd om naar het lossless codec via berekeningen?

Hoe zit het met SACD's?

groet!

Een CD wordt gewoon omgezet via de weg digitaal > digitaal.
Daar komt geen DAC aan te pas.

Bitjes naar bitjes.

SACD kan ik je geen uitsluitsel over geven.
Hoe die op een Mac geript worden (en 'of') weet ik niet.

Een klein beetje of topic maar ik waag het er toch even op.

Ik heb een grote collectie lossless muziek op m'n MacBook Pro staan die ik draadloos stream naar de Apple tv. Die is vervolgens met een hdmi kabel op m'n av reciever aangesloten. Ik zou ook een tosslink kabel kunnen gebruiken. Weet iemand of dat verschil uitmaakt in geluidskwaliteit? Ikzelf zou denken van niet, maar ik weet het niet zeker.

Als je draadloos je muziek gaat afspelen op een versterker / reciever met hun eigen DAC, is de kans op jitter heel groot.
De losse huidige DAC daarentegen kunnen dit wel goed opvangen en komen steeds meer op de markt.

Je kan al heel snel horen het verschil tussen MacBook Pro aangesloten met Tosslink op een reciever met een ingebouwde DAC, dan draadloos via Apple TV HDMI / Tosslink.

@Ed Mokum: Een TOSlink kabeltje kost (minder dan) een tientje als je het zelf een keer zou willen uitproberen. Waarschijnlijk hoor jij geen verschil.