iPad magazine maken

Hallo allemaal!

Ik ben aan het uitzoeken hoe ik het beste een magazine kan omzetten naar een iPad app. Ik dacht dat het een makkelijk iets zou zijn waarvoor genoeg tuts te vinden zijn, maar dat blijkt helaas niet zo te zijn.

In eerste instantie blijft het een eenvoudige app. Ik wil gewoon de pagina's van mijn magazine door kunnen bladeren met dat geweldige 'swipe' effect en de app kunnen aanbieden in de appstore. Video's en links en al dat gedoe komt later misschien nog wel een keer.

Ik heb al gekeken naar iBook of ePub, maar daar kan ik volgens mij geen mooi magazine in kwijt, alleen tekst en plaatjes...

Heeft iemand hier ervaring met het maken van een magazine-app of weet iemand een goede tutorial te vinden? Ik hoor het graag!

http://themagazinefactory.nl/nl/de_software.html

En de uitleg/demo: http://demonstratie.themagazinefactory.nl/nl/app#issue=114

Ik hoop echt dat quest enzo hier ook mee komen. Zou wel leuk zijn :D
Nu heb je volgens mij alleen nog maar Science+

De Quest, zoek maar eens bij de nieuwsgroepen :lol:

Niks te vinden dan helaas

Wellicht heb je [url=http://www.ipadplanet.nl/7793/adobe-brengt-indesign-tools-voor-ipad-magazines-uit/?awesm=tblt.nl_5D8#utm_medium=tblt.nl-twitter&utm_source=twitter.com&utm_content=sociable-wordpress]hier[/url] iets aan.

Kijk anders eens naar [url=http://www.push2tablet.com]Push2Tablet[/url] in combinatie met de gratis reader [url=http://www.tablisto.com]Tablisto[/url]

Gemaakt door een nederlandse club[url=http://www.yellowmind.nl]Yellowmind[/url]

Kijk ook eens naar het iPad Publishing platform van [url=http://www.mobilefish.nl][b]Mobilefish[/b][/url].

Het is een mooi en zeer betaalbaar platform waarbij met zonder dure plugins en licenties volledig interactieve[url=www.mobilefish.nl][b] iPad Magazines[/b][/url] mee kunt publiceren.

Dat ruikt sterk naar reclame..

ban voor triggerfish aub.

Kijk ook eens op [url=http://readmo.re]Readmo.re[/url]. Een goed platform om een gratis Ipad magazine te maken.

Wij van WC Eend..... Afgezien daarvan in dat gratis magazine komen dus door andere bepaalde advertenties. Leuk. De vraag is al een beetje verouderd maar ook verkeerd. Je kan niet een magazine omzetten. Je moet van begin uitgaan en dat is een magazine creeƫren voor iPad en andere tablets. Waarom? Voor wie? Etc.. En anders gebruik je gewoon de gratis tools die in InDesign zitten. Dan kan je zelf ook de vormgeving bepalen.

Ik zal wel een uitzondering zijn, maar ik lees toch vooral gewoon de 'papieren' magazines op mijn iPad.

Lekker rechtuit lezen, zonder de 24/7 afleidingen van bewegende foto's, filmpjes, links, etc. die wel al op Internet hebben.

Na een eerste gevoel van 'ach, wat leuk het beweegt', word ik toch vooral moe van al die tablet-'magazines'.

iBooks Author?