iPad wifi of ook met cellular?

Ik wil een vriendin met de kerst een iPad cadeau doen. Ze is (nog) geen apple gebruiker.
Ik zit te twijfelen over een wifi of wifi met 4g model. Kan ook nergens gegevens terugvinden wat de houdbaarheid van je data abbo is bij telecoms.
Prepaid oplossing misschien? Ik heb er zelf een met alleen wifi, dat bevalt prima. Ik maak (bijna) nooit gebruik van het OV en als ik weg ben heb ik tot nu toe altijd kunnen internetten via gratis wifi hotspots. Alle reacties/meningen zijn welkom.

Als je voor de 4G versie gaat kan ik je [url=https://www.bliep.nl/]*bliep[/url] aanraden. Daarbij betaal je vooraf en je kunt per dag bepalen of je het internet wil gebruiken. Slechts €0,50 (of €1 voor sneller internet) per dag, onbeperkt. Geen internet nodig, dan betaal je ook niets.

Ik gebruik het op m'n iPad naar alle tevredenheid!

http://www.consumentenbond.nl/test/elektronica-communicatie/telefonie/mobiele-telefoons/bliep/bliep-prepaid/

Ik heb veel baat gehad van mijn iPad3 + 4G(cellular), met name in het buitenland. Een mini-simkaartje, prepaid abbonement kost ± €14 per week (alleen geldig in het land waar je bent). Verkrijgbaar bij iedere provider. Niet snel, maar voldoende om te mailen en de krant binnen te halen. Het voordeel van cellular is bovendien die GPS-functie waarmee je overal kaarten kunt bekijken. Ik heb er ook TomTom op gezet, dat kost €70.