iPhone 2G sync problemen met MobileMe

Hallo,

Ik heb sinds kort weer een iPhone 2G gekocht. Nu als extra telefoon voor erbij als ik me 3GS wil sparen. Punt is alleen dat MobileMe niet (goed) synct… Na het instellen haalt die wel me mail op, maar contactpersonen en agenda haalt die niet op. Ook niet over WiFi. heb al op fetch gezet, handmatig en heb het account meerdere malen opnieuw opgezet.

Iemand raad?

Gr

(iPhone 2G, firmware 3.0)

Dus je hebt de aller eerste iPhone of de tweede iPhone 3G.

Je moet alles op push zetten in plaats van Fetch. Dat is waarschijnlijk de rede.

Hier nog een pagina op www.apple.com die je kan helpen! http://www.apple.com/mobileme/setup/iphone_ipod.html

[quote:284611ce9f="Dagaloni"]Dus je hebt de aller eerste iPhone of de tweede iPhone 3G.

Je moet alles op push zetten in plaats van Fetch. Dat is waarschijnlijk de rede.

Hier nog een pagina op www.apple.com die je kan helpen! http://www.apple.com/mobileme/setup/iphone_ipod.html[/quote:284611ce9f]

Ik vraag me af of je wel goed leest voordat je antwoord.

Er zijn twee manieren van syncen, een is via iTunes (je hangt de iPhone aan de computer en kiest in het tabblad Info wat er gesynct moet worden) en via de wolk. Die laatste wil je hebben en iTunes moet dan ook aangeven in het eerder genoemde tabblad dat er via de wolk wordt gesynct. Als iTunes dat al niet aangeeft, dan z`it er al iets mis.

Verder moet natuurlijk op MobileMe ook alles goed ingesteld staan In systeemvoorkeuren moet dus ook staan dat alles van de computer met de wolk wordt gesynct, anders is het nogal logisch dat hij niet synct, omdat er geen gegevens op MM staan. Dit kan je ook controleren door even op me.com in te loggen.

Uiteraard moet er op de iPhone ook onder Instellingen > Mail, Contacten, Agenda > Accounts > MobileMe-account > synchroniseren ook aanstaan dat alles wordt meegenomen.

Last resort is natuurlijk de iphone eens te herstellen in iTunes en dan (waarschijnlijk) opnieuw te unlocken. Overigens is bekend dat push niet erg denderend werkt op jailbroken toestellen.

[quote:4ba7dff23a="Zerk"].... [b:4ba7dff23a] Overigens is bekend dat push niet erg denderend werkt op jailbroken toestellen.[/b:4ba7dff23a][/quote:4ba7dff23a]

Alles staat goed. Heb alles geprobeerd. Bedankt voor je reactie. Ik wist niet dat het te maken kon hebben met de Jailbreak. Ik heb deze ook alleen uitgevoerd bij de 2G omdat het “moet”. Dan wordt het gewoon ouderwets syncen met iTunes.

Bedankt.

Het quoten van de gehele post boven je is niet erg gewenst op dit forum...

Maar ik zou het eerlijk gezegd niet weten hoe het is met OS 3.0, jailbreak en push icm MM… Heb zelf gewoon een normale iPhone zonder fratsen en MM, dus kan het niet voor je uittesten.