iPhone-4 aanschaf: nog een paar prangende vragen...

-kan ik nu zo de stad ingaan om (waar dan ook) een iPhone-4 aan te schaffen?
-ben ik heel erg dom als ik dat gewoon met een T-mobile abo doe?
-ben ik heel erg dom als ik voor de 16Gb ga ipv de 32Gb?
-is dat gezeik over de antenne nou onzin of niet?
-ik kan toch veel beter een 12 maanden contract nemen+de kosten van aanschaf dan een 24 maanden contract+de kosten van aanschaf? Is onderaan de streep nl. goedkoper en na 12 maanden is hij simlock-vrij en kan ik naar een andere (betere?) provider?

Gr. Paul.

[quote=pch url=http://www.onemorething.nl/community/topic/iphone-4-aanschaf-nog-een-paar-prangende-vragen#post-2057214 time=1285049112]
-ben ik heel erg dom als ik dat gewoon met een T-mobile abo doe?
[/quote]

Je kan ook zelf ff te werk gaan met een simkaart.
[url=http://www.youtube.com/watch?v=w2Pkm2PUG-c]DIY Sim kaart[/url]

Ik doel meer op het feit of T-mobile een goede provider is met een goede ontvangst voor telefonie en internet?

Gr. Paul.

Persoonlijk heb ik heel slechte ervaring met T-Mobile, als ik jou was zou je eens naar de iPhone.nl -site gaan en je even oriënteren hoe anderen het ervaren.

T-Mobile is prima, ik snap alle commotie over het slechte bereik niet. Anderzijds, je hebt geen andere keus dan TMobile, of je moet rare constructies gaan bedenken (iPhone buitenland, los abonnement, bah). En een 24maanden contract is voordeliger, maar dat hangt er vanaf welke bundel je wilt. En vergeet niet dat je aan het eind van de streep ook gewoon een abonnement hebt voor 12 maanden extra.

Heb zelf nooit problemen gehad met T-Mobile, natuurlijk heb je wel eens geen 3G, maar daar heb je bij al die anderen ook last van hoor!
Over het antenneprobleem doen allerlei wildwestverhalen de ronde, maar iedereen die ik erover spreek met de iPhone 4 zegt er nooit last van te hebben gehad, dus... ja... zeg het maar...

Wat ik wel merk is dat ik op veel plaatsen een sterker 3G signaal heb dan toen ik nog mijn iPhone 3G gebruikte. De antenne is dus wel een verbetering voor mij. Anderzijds, het antenneprobleem is makkelijk na te bootsen alleen is het effect bij mij stukken minder. Ik daal hoogsten 15-20dBm en dan moet ik de telefoon echt op een heel onnatuurlijke manier vastknijpen.

Om van T-Mobile af te zijn hoef je geen rare constructies te bedenken.
Ga naar de Phoneshop.nl, en daar kun je een iPhone 4 met een KPN of Vodaphone abbo krijgen/kopen

Ik vind alleen al het vinden van die iPhoneshop een rare constructie. Heb je een linkje?

de website heet www.phoneshop.nl en niet iphoneshop...

Ik had wel problemen met T-Mobile: nooit goed bereik en ik woon in Amsterdam-West en werk in de buurt van het Centraal Station. Nu heb ik een iPhone 4 met vodafone via Phoneshop gekocht en ik heb nu 3,3Mbit gemiddeld als ik binnen op de bank zit!

De prijzen zijn inmiddels wel erg hoog bij die website, omdat de iphone erg gewild is. Misschien is www.xlvoordeel.nl een optie? Dat schijnt een webwinkel te zijn die eigenlijk van vodafone zelf is, maar vodafone mag de iphone niet officieel zelf aanbieden, dus doen ze het via deze constructie. ivoordeel.nl was ook van vodafone zelf. KPN is bezig met dezelfde constructie om de iphone 4 te slijten met een abo, maar die webwinkel is nog niet actie (dacht ik).

succes!

De enige vraag die nog niet beantwoord is, is de ben ik dom als ik voor 16GB ga.

Ik heb al tijden een 16GB iPod Touch en persoonlijk vind ik dat meer dan voldoende. 32 GB is eigenlijk buiten proportioneel veel duurder dan de 16 Gb. Daarnaast heeft iTunes tegenwoordig de optie om muziek te hercoderen als het naar de ipod/phone gaat. Nauwelijks hoorbaar (zeker niet met de standaard oordopjes) maar dan past er wel heel veel muziek op.

Nee, je bent niet dom. Maar je koopt gewoon wat je nodig hebt. Als ik de keuze had (en het was goedkoper) had ik een 8GB iPhone 4 genomen. Ik kreeg mijn oude 3G nooit vol. Nu met de 4 schiet je gemiddeld 2mb per foto en filmpjes zijn in 720p. Misschien gooi je er ook veel muziek en films op en een navigatie programma van 2GB. Doe de berekeningen. Is 16GB te weinig -> neem je 32GB. Bedenk wel dat als je te weinig opslag hebt je er niet iets bij kunt prikken. Te veel opslag heb je nooit IMO, maar ik zou er dus niks mee kunnen. Echter, nu een 32Gb kopen puur omdat je meent die €100 (extra) terug te winnen wanneer je je 4 ooit 2e hands verkoopt is echter onzin. Dat is tientjes-werk.

[quote=Dwee8le url=http://www.onemorething.nl/community/topic/iphone-4-aanschaf-nog-een-paar-prangende-vragen#post-2057260 time=1285052493]de website heet www.phoneshop.nl en niet iphoneshop...
Ik had wel problemen met T-Mobile: nooit goed bereik en ik woon in Amsterdam-West en werk in de buurt van het Centraal Station. Nu heb ik een iPhone 4 met vodafone via Phoneshop gekocht en ik heb nu 3,3Mbit gemiddeld als ik binnen op de bank zit!
De prijzen zijn inmiddels wel erg hoog bij die website, omdat de iphone erg gewild is.[/quote]
Die prijzen zijn obsceen. Mij niet gezien.

[quote]Misschien is www.xlvoordeel.nl een optie? Dat schijnt een webwinkel te zijn die eigenlijk van vodafone zelf is, maar vodafone mag de iphone niet officieel zelf aanbieden, dus doen ze het via deze constructie. ivoordeel.nl was ook van vodafone zelf. KPN is bezig met dezelfde constructie om de iphone 4 te slijten met een abo, maar die webwinkel is nog niet actie (dacht ik).
succes![/quote]
Doet me denken aan die oplichtersites toen de 3G en de 3GS net uit waren. Die schreeuwden ook dat al duizenden mensen in de val waren gelopen. Waarom staat er trouwens een sterretje* bij die abonnementsprijs van €23?

xlvoordeel * is:
*Dit is een netwerk actie van 6 maanden. Hierna betaald je het normale tarief. Gemiddeld betaal je 40,25 euro per maand.

Er zijn 200 iPhones 4 met 4000 inschrijvingen.

Lijk me meer iets van adressen verzamelen?

Ja, ik las het net van die €23. Qua abonnement is dit niet zo slecht, maar mij vangen ze er niet mee!

Als je geen T-Mobile wilt, maar wel een iPhone 4, kun je hem ook via Borderlinx.com bestellen. Betrouwbare site, goede snelle service en niet te duur in verzendkosten.

[quote]
-kan ik nu zo de stad ingaan om (waar dan ook) een iPhone-4 aan te schaffen?
[/quote]
Volgens mij niet...de voorraad is nog steeds niet zo hoog.

[quote]
-ben ik heel erg dom als ik dat gewoon met een T-mobile abo doe?
[/quote]
Nee, t-mobile is prima.

[quote]
-ben ik heel erg dom als ik voor de 16Gb ga ipv de 32Gb
[/quote]
?
Nee. 16Gb is prima.

[quote]
-is dat gezeik over de antenne nou onzin
[/quote]
of niet?
Daar zijn de meningen over verdeeld. De opmerkingen erover zijn geen onzin, het gezeik wel...Ik zou me er iig niet druk over maken.

[quote]
-ik kan toch veel beter een 12 maanden contract nemen+de kosten van aanschaf dan een 24 maanden contract+de kosten van aanschaf? Is onderaan de streep nl. goedkoper en na 12 maanden is hij simlock-vrij en kan ik naar een andere (betere?) provider?
[/quote]
Als dat onder de streep idd goedkoper is (heb je t tweede jaar bel + mobiel internet kosten daarin meegerekend?) wel. Even goed rekenen en kijken wat je op welk moment uit wil/kan geven. Bepalen wij niet voor jou...

Dat antenne probleem schijnt in de praktijk nog aardig mee te vallen, ken enkele mensen met een iPhone 4 waarvan d'r 1tje zegt wel eens last te hebben dat zijn bereik finaal wegvalt als hij 'm op de beroemde streep vasthoudt.

T-Mobile heb ik wel hele slechte ervaringen mee, klantenservice doet werkelijk niets behalve pennenlikken en zijn daar nog chagrijnig bij ook. Bereik is waardeloos, enkel op de 'grote' open plekken redelijk bereik maar binnen 90% van de gebouwen laat het bereik te wensen over. Betaling gaan ook niet via de normale weg, soms 1,5 maand helemaal niet en soms 2x in 1 maand.
Ook zijn er soms overige kosten, die de klantenservice niet kan verklaren, ikzelf ook niet maar ik ben wel geld kwijt (soms 6 euro ex BTW!).

Nee, geen goed woord over voor T-Mobile.

Over het feit 16GB/32GB: Dit ligt helemaal aan jezelf, je bent geen loser als je aankomt zetten met een iPhone met "maar" 16GB. Kijk eens naar je muzieklibrary en eventuele fotoalbums die je op je iPhone wilt zetten; Heb je (veel) minder dan 16GB dan heb je aan de 16GB versie voldoende. Heb je op 't randje net genoeg aan 16GB of heb je meer, ga dan voor de 32GB.

Zelf heb ik ongeveer 1000 nummers, ongeveer 80 foto's/filmpjes en ongeveer 100 app's (waaronder 1 navigatie, die alleen al een kleine 2GB in gebruik neemt). Ik heb een 3GS met 32GB en al met al houd ik iets meer dan 18 GB over ;)

[quote=Chorro url=http://www.onemorething.nl/community/topic/iphone-4-aanschaf-nog-een-paar-prangende-vragen#post-2057370 time=1285064815]
T-Mobile heb ik wel hele slechte ervaringen mee, klantenservice doet werkelijk niets behalve pennenlikken en zijn daar nog chagrijnig bij ook.[/quote]
Klinkt als de klantenservice van ieder Nederlands bedrijf: Nederland kent geen service. Gelukkig hoef je nooit met de klantenservice te bellen (bellen???) en hebben ze een prima webcare op twitter. Toevallig ben ik twee maanden geleden door de KS van TMobile gebeld met een aanbieding om te verlengen en ben keurig en kordaat ter woord gestaan.

[quote]Bereik is waardeloos, enkel op de \'grote\' open plekken redelijk bereik maar binnen 90% van de gebouwen laat het bereik te wensen over.[/quote]Geen probleem met bereik, misschien tenzij je in een kuil in de grond waar 5 mensen wonen komt. Dat je geen bereik zou hebben in een gebouw omdat je TMobile gebruikt is ook totale onzin. Ik weet niet in wat voor Defcon 5 schuilkelder jij komt, maar ik heb nog nooit geen bereik gehad in een gebouw. Ik ken overigens wel legio mensen die in zo'n prodent nieuwbouw wijk wonen en enkel met KPN binnenshuis kunnen bellen, tenzij ze een raam open zetten. Toeval?

[quote]Betaling gaan ook niet via de normale weg, soms 1,5 maand helemaal niet en soms 2x in 1 maand.[/quote]
Geen idee waar je dit vandaan haalt, maar mijn abonnementsgeld wordt altijd netjes op tijd af geschreven. Misschien staat er regelmatig niet genoeg geld op je rekening?

[quote]Ook zijn er soms overige kosten, die de klantenservice niet kan verklaren, ikzelf ook niet maar ik ben wel geld kwijt (soms 6 euro ex BTW!).[/quote]
Onzin. Als TMobile niet kan aantonen waar dat bedrag vandaan komt hoef je niet te betalen. Ik heb dit nog nooit gehad in de 4 jaar dat ik klant ben: met geen enkel abonnement. Helaas is het wel zo dat roamingkosten pas later doorgegeven worden aan de host provider en dan kun je bijv. een maand na je vakantie opeens buitenlandse kosten pas terugzien (vooral bij data gaat de uitwisseling traag). Dit is iets dat bij iedere provider gebeurd.

Al dit negatieve gedoe over TMobile: mensen hebben niet eens cijfermatige backing voor hun beschuldigingen. TMobile staat nergens te boek als een bedrijf met slechte service. Het is nog niet zo lang geleden dat een zogenaamd gerenommeerde service provider als KPN bovenaan de ergernissenlijsten van consumentenprogramma's als Kassa en Radar stonden mbt tot spookrekeningen en slechte service. Dat zijn harde feiten.

Mijn ervaring met TM is dat ze al hun klanten happy willen houden en mensen die dan slecht bereik hadden kregen de optie hun contract te ontbinden of een aanzienlijke korting te genieten. Meer kan een provider niet doen in de losgeslagen land vol pressie van linkse alu-hoedjes die bang zijn voor een zendmast 5 kilometer verderop. Geen wonder dat providers elkaar opkopen: al zou men extra masten willen zetten, vaak stuit men op veel weerstand van onwetenden bewoners.

Ohh, die prima webcare op internet (Twitter) die vrolijk je wachtwoord en inlognaam [url=http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2010/09/tmobile_webcare_veilig_en_desk.html]wereldkundig [/url]maakt?!