iPhone 4s bootloop: wat veroorzaakt die bootloops nou echt?

Heb gister voor een paar centen een 4s gekocht, had een vergelijk nodig met een ander icoon uit 2011, maar wat een ellende zeg om een fabrieksreset op een iPhone te doen. Hele avond mee verkloot en nog steeds zit ie in een bootloop.

 

Telefoon start op, maar na een minuut of zo trekt ie grijs weg, dan zwart en reboot.

 

Eerst leek het aan icloud find-my-mac te liggen, maar die kreeg ik er af om vervolgens een iTunes met kabel icoon op de telefoon te zetten. Dan het probleem dat iTunes 12 de telefoon niet herkend. Via schimmige sites iTunes 11 opgedoken, die herkent het wel. Nog wat schimmige sites verder een ipsw bestand van iOS6 voor de 4S gevonden, dat terug kunnen zetten (godsallemachtig wat een lelijk OS), maar helaas, weer bootloops.

 

Waar komen die toch vandaan? Moet ik hier Apple gaan bellen? Op Youtube tientallen video’s over bootloops, tot martelpraktijken met een föhn aan toe, maar ik zie daar door de bomen het bos niet en tekstuele uitleg is tegenwoordig niet meer vindbaar, ik MOET EN ZAL video’s kijken van 10+ minuten waarin feitelijk niet meer wordt verteld dan in 3 regels op te schrijven is.

Ofwel een defecte batterij (connector) ofwel een defect logic board. Het is hardwarematig.

Tja, kapot is kapot. Gooi het ding weg (althans, lever het in voor verwerking).

In onderdelen op Ebay, levert het nog wat op.

Ik kan m gewoon retourneren naar verkoper. Doel was om m even als referentie te hebben naast een oude Windows Phone van dezelfde leeftijd. Ik dacht dus, iPhone was destijds de maatstaf, hier keken Samsung en Nokia tegenop, en onder iOS9 draait de 4S nog veel meer aps dan de WP of een even oude Galaxy. Maar naast elkaar voelt het dus volstrekt omgedraaid. Die WP telefoon is gewoon nog ubergeil, voelt nergens gedateerd anders dan de kwaliteit van de foto’s, terwijl die iPhone, ondanks dat ik het de mooiste ooit vind van Apple, beter nog dan de alom geprezen 5, een draak is na al die jaren. Wat een walgelijke gebruikservaring… Bahbah. En die Samsung… echt helemaal niks meer mee te beginnen.

Leuk voor je.