Iphone 5 wil niet overal opladen.

Beste mensen,

Sinds vandaag wil mijn iphone 5 niet meer overal opladen. Bij mijn vriendin in de woning wil die niet meer opladen, maar bij me ouders thuis weer wel. Ik heb al wat research gedaan op internet, waarbij je veel reacties leest dat er stof in de iphone 5 zit. Maar nadat ik mijn iphone schoon had gemaakt wilde die nog steeds niet opladen. Als ik mijn iphone probeer op te laden via mijn macbook, krijg ik de melding:
Titel van de melding: USB-apparaten uitgeschakeld
Beschrijving: Koppel het apparaat dat te veel stroom verbruikt los om de USB-a… ( meer wil de melding niet vertellen )
Daarnaast had niemand echt hetzelfde probleem als de mijne, dus vandaar dat ik hier mijn probleem eens probeer op te lossen.

Mvg Xstylo

Gebruik je overal dezelfde kabel?

Ja, ik gebruik overal de originele kabel plus adapter van apple …

update: Nu laadt de iphone opeens wel weer op, zowel via me laptop of via de stopcontacten … Erg raar

@xstylo Vreemd, ik heb die melding ook, voor het eerst en maar één keer, ook gisteren gehad met mijn iPhone 5 aan de MBP … Na loskoppelen en opnieuw aankoppelen werkte het weer als vanouds

Ik dacht meteen aan een kabelbreuk / slechte kabel omdat de kabel bij beide stekkers nogal wat kronkeltjes voorkomen.

Ja, ik zelf ook Riny Maas. Maar nu wil die alweer niet opladen. Vandaag dan maar eens naar een reseller hier in de buurt gaan.

Let op dat dit in de Lightning-connectie kan zitten. Als in je iPhone de contacten niet meer symmetrisch naast elkaar staan werkt het nog maar op één manier. Dus een bepaalde kant van de stekker moet boven zitten, als je hemt omdraait werkt het niet goed of helemaal niet.

Kennis van mij had dit ook, nadat zijn iPhone in een emmer vloeibare stuck was gevallen. (dat witte cement-spul wat je op de muur smeert) Als je dit laat uitharden kun je het er zo afkloppen, maar had dus wel tot gevolg dat de pennetjes in het Lighting-contact niet meer allemaal recht genoeg stonden.