iPhone 6 op 19 september in Duitsland beschikbaar

‘Apple iPhone 6 komt op 19 september uit in Duitsland’

Door Arnoud Wokke, dinsdag 27 mei 2014 15:34

De iPhone 6 van Apple komt volgens een nieuw gerucht op 19 september uit in Duitsland. Een Duitse fansite beschikt over documenten van provider Deutsche Telekom waarin die datum wordt genoemd. Eerdere geruchten wezen ook al op een release in september.

Een release op 19 september zou op hetzelfde moment in het jaar plaatsvinden als die van de iPhone 5s en 5c, die beide op 20 september vorig jaar in Duitsland beschikbaar kwamen. De iPhone 5 kwam in 2012 op 21 september uit. Eerdere geruchten spraken ook al over een release rond september, maar het is voor het eerst dat een concrete datum naar buiten komt. De documenten waarin Deutsche Telekom de datum noemt, zijn in handen van ApfelPage.de.

Omdat ApfelPage de documenten niet toont en omdat het onduidelijk is of Apple zo ver van tevoren een datum deelt met providers, blijft het onduidelijk in hoeverre de informatie betrouwbaar is. Het is onbekend of Apple zelf al meer dan drie maanden van tevoren een exacte releasedatum vaststelt; in eerdere jaren kwam zulke info niet via providers naar buiten.

Als Apple de iPhone 6 inderdaad op 19 september wil uitbrengen, zal de fabrikant rond 9 september het toestel voor het eerst laten zien. In de afgelopen jaren toonde de fabrikant zijn nieuwe iPhone telkens tien dagen voor de release.

De iPhone 6 zou een groter scherm hebben dan de huidige iPhones: 4,7" tegenover 4" van de iPhone 5s en 5c. De resolutie zou 1704x960 pixels zijn. Bovendien zou hij een nieuw ontwerp hebben, met afgeronde zijkanten, in plaats van het ‘sandwich-ontwerp’ dat Apple sinds de iPhone 4 toepast. Er zijn al veel dummy’s te koop die claimen te beschikken over de exacte afmetingen en plaatsing van knoppen. Of die accuraat zijn, is niet vast te stellen.

Link: http://tweakers.net/nieuws/96275/apple-iphone-6-komt-op-19-september-uit-in-duit

Jaja, eerst zien dan geloven…
Vorig jaar bij 5c en 5s waren er ook vooraf zoveel speculaties geweest en de meesten waren vervolgens teleurgesteld over de verkoopprijs van 5c.