IPHONE 6s ACTIVATIE PROBLEEM

Hallo forumleden ik vraag jullie hulp voor het volgende:
Ik heb van mijn zoon een iPhone 6s gekregen en deze heeft hij gewist.

De iPhone opnieuw met iTunes naar herstel dit verloopt allemaal prima, totdat de iPhone opnieuw opstart met als tekst: Je iPhone kan niet worden geactiveerd omdat de activeringsserver onbereikbaar is verbind je iPhone met iTunes voor activering.

Wat heb ik gedaan: met www.icloud.com/find en met https://appleid.apple.com of er nog iets op mijn zoon zijn account is achtergebleven zoals bv (zoek mijn Iphone) alles is echt verwijderd.

Met iTunes de iPhone in de DFU mode nogmaals zowel vanaf mijn Macbook , iMac en windows 10 opgestart en hem te laten herstellen, een vroegere IOS gaat niet de nieuwe software wordt gedownload en geïnstalleerd totdat de iPhone opnieuw wordt opgestart…waarna iTunes nog steeds aangeeft dat hij niet geactiveerd kan worden.

De nieuwste iTunes versie wordt gebruikt.

Nog ter aanvulling nadat ik nogmaals de herstel modus in iTunes heb laten gaan, komt wederom de tekst: De iPhone kan niet worden geactiveerd omdat de activeringinformatie niet van het apparaat kan worden verkregen.
De iPhone komt wel met het Hello scherm op je kunt het land en de taal instellen daarna komt het scherm "Begin direct: of configureer handmatig. voor handmatig het Wi-Fi netwerk ingesteld. verdere houd het op.
Welke activeringinformatie zit er dan in het toestel welke hij niet kan vinden, is dit afzonderlijk te installeren.

Wat zie ik over het hoofd… hopende dat iemand mij kan helpen om dit op te lossen en natuurlijk mijn dank voor de adviezen.

 

Er zit wel een SIM kaart in?

 

https://support.apple.com/nl-nl/HT201407

 

https://support.apple.com/nl-nl/HT201252

Hallo The BigZ

Sorry, Met en zonder simkaart, beide mislukt.

De iMac gebruikt Sierra de MacBook El Capitan, iTunes versie 12.8.2.3 met originele apple data kabel.

Via Wifi zou het ook gewoon moeten werken.

 

Wordt er tijdens de Wifi installatie nog om een Apple ID gevraagd?

 

https://support.apple.com/nl-nl/HT201263

 

Na het Hello scherm het land en de taal instellen daarna het scherm Begin direct of configureer handmatig Met handmatig wifinetwerk met paswoord ingesteld dan verbinden dan komt de mededeling geen activatie
Met Begin direct het Logo laten scannen daarna de toegangscode van het te kopiëren toestel ingevoerd dan komt ook de tekst geen activatie.

Er is nimmer om een Apple ID gevraagd.

Ik heb dit zelf met een telefoon die waterschade heeft. De telefoon deed het niet helemaal lekker meer, en na het wissen krijg ik hem dus niet meer geactiveerd.

Probleem opgelost en sluiten

Euh, hoe dan??

Ja, hoe dan?

Hallo GoedenDag en Betatester…

Het probleem was dat er mogelijk twee Apple id’s in de iCloud stonden wat de activatie tegen hield. imei check gaf aan: iCloud Lock: On !!!

Dit toestel was binnen het gezin van persoon gewisseld.

Wat mij verbaasd is… dat het toch blijkbaar mogelijk is dat er meer Apple id’s geplaatst kunnen worden.

Nadien nogmaals de herstel functie van iTunes gedaan waarin iTunes na afloop van het proces aangaf dat er niet geactiveerd kan worden, nog voordat de iPhone met het startup proces begon, de batterij een uur los gehad weer aangesloten en de iPhone lade direct de App’s en dus geactiveerd.

Maar Oké het werkt weer.