iPhone 6s batterij vervangen. Welk merk?

De batterij van mijn 6s is ver op. Ik wil m vervangen, en er zijn verschillende types te koop. Zo heeft iFixit een eigen aanbod, en andere sites bieden een originele batterij aan. iFixit zal best kwaliteit leveren vermoed ik, die hebben een naam hoog te houden, maar wellicht hebben julllie een ander beeld? Ik hoor het graag.

P.s. ik geloof graag dat deze vraag al gesteld is maar de zoekfunctie van omt helpt niet echt…

[quote]
…en andere sites bieden een originele batterij aan…
[/quote]Ik denk dat je rustig kunt aannemen dat die zeker NIET origineel zijn.

Wat niet perse betekent dat ze niet goed zouden zijn overigens.

De batterij vervangen bij Apple kost je €89. Ook geen drama, toch?

Kies inderdaad voor Apple, een APR of een officiële Apple serviceprovider. Voor die paar euro meer heb je dus wel een echte originele batterij en gerepareerd door iemand die er ook wel echt verstand van heeft.

Voor €89 is het geen geld.

Mijn vrouw en zoontje hebben een 6S waarmee ik nog langs Apple moet om vanwege het vervangingsprogramma een nieuwe batterij te laten plaatsen… had jij dat al gedaan in het verleden?

Aan de andere kant als de Turk in het centrum er voor 42,- een alternatieve inzet die het iets langer dan twee jaar kan uithouden dan is de telefoon tegen die tijd ook wel aan vervanging toe.

iFixit is overigens gewoon prima kwaliteit, mocht het niet origineel zijn. Ik heb nog nooit iemand horen klagen over waardeloze kwaliteit van iFixit.

Al gecheckt of die 6s toevallig in aanmerking komt voor gratis batterijvervanging?
https://www.apple.com/nl/support/iphone6s-unexpectedshutdown/

89 euro om een batterij van 20 euro te laten vervangen vind ik duur, zeker als je weet hoe kinderlijk eenvoudig het is. Maar goed, dat was mijn vraag ook niet.

Deze partij zegt de originele batterij aan te bieden: https://smartphone-batterijen.nl/apple-iphone-6s/apple-iphone-6s-batterij-origineel-p-220.html?gclid=CjwKCAjw7frPBRBVEiwAuDf_LWZZxh4lZ9P-n4sd56mspPNANYHciXb1F1JAKSpfxVUhrDe305-g2hoCxkAQAvD_BwE

maar ik mag er dus vanuit gaan dat dat geen originele is?

[quote=IGBA url=https://www.onemorething.nl/community/topic/iphone-6s-batterij-vervangen-welk-merk/#post-3113389 time=1509912678]Al gecheckt of die 6s toevallig in aanmerking komt voor gratis batterijvervanging?
https://www.apple.com/nl/support/iphone6s-unexpectedshutdown/[/quote]

Net, en ik kom niet in aanmerking helaas …

Ja, daar mag je gerust van uitgaan.

Je iPhone heeft waarschijnlijk €700 á €800 gekost, waarom dan niet bij Apple laten vervangen?
Ik zou er toch liever een originele batterij in hebben, kost iets meer, maar dan zal het wel in orde zijn.

Ah nee joh. Zet er rustig een batterij in bij de allergoedkoopste die je kunt vinden.
Het is geen rocket-science, dat vervangen. En zoals Shmoo al opmerkt; je zal er geen zes jaar meer mee willen doen.

Overigens koop je zo’n batterij al voor ± tien euro.

[quote=KarelWillem url=https://www.onemorething.nl/community/topic/iphone-6s-batterij-vervangen-welk-merk/#post-3113415 time=1509918480]Het is geen rocket-science, dat vervangen. En zoals Shmoo al opmerkt; je zal er geen zes jaar meer mee willen doen.
[/quote]
Het mag dan geen rocket science zijn, het gaat toch ook regelmatig mis, zoals hier ook wel eens te lezen is.

Nee, 6 jaar hoeft ie het niet vol te houden; het -kleine- risico is dat zo’n accu zich binnen een jaar opblaast. Dat is zonde, en kan ook nog wel gevaarlijk zijn. Een oudere iPhone waag ik er wel aan, bij een 6s vind ik dat zelf toch een beetje zonde.

Persoonlijk zou ik voor een vervanging gaan door Apple of een Certified reseller. Dan heb je de zekerheid van een originele accu en bovendien garantie op de reparatie en nieuwe batterij. Ik weet niet hoe oud je iPhone is, maar je kunt contact opnemen met Apple care en daar consumentengatantie proberen te claimen.

Laat je de batterij bij een lokale telefoonwinkel vervanging, vervalt al je garantie en heb je altijd een namaak accu.

iFixit ook geen originele accu’s, maar ze leveren wel accu’s volgens dezelfde specificaties als origineel Apple. Houd wel rekening met het feit dat je speciale schroevendraaiers nodig hebt en bovendien het risico loopt dat je iets beschadigd.

https://www.apple.com/nl/legal/statutory-warranty/

Houdt er rekening mee, dat alle service via Apple vervalt, als je je batterij zelf vervangt of laat vervangen bij een niet geautoriseerde partij. Met alle service, bedoel ik ook alle service - schermreparatie? Jammer. Telefoon in het water laten vallen en je wil 'm vervangen? Jammer joh.

Uiteraard laat je reparaties binnen een garantietermijn lopen via de toko waar je dat ding hebt gekocht.

Is je garantietermijn verlopen, dan stap je gewoon naar een betrouwbaar reparatiewinkeltje.

Contradictio in terminis

Nope.

[quote=Shmoo url=https://www.onemorething.nl/community/topic/iphone-6s-batterij-vervangen-welk-merk/#post-3113371 time=1509908085]…m er voor 42,- een alternatieve inzet die het iets langer dan twee jaar kan uithouden dan is de telefoon tegen die tijd ook wel aan vervanging toe.

[/quote]

Ik vind het vreemd dat we aanvaarden dat een toestel, dat een half maandloon kost, na vier jaar als afgeschreven mag worden beschouwd en vervangen dient te worden.
Mijn wasmachine kost evenveel als een iPhone. Ik zou het onbegrijpelijk vinden als de technicus langs komt en zou zeggen dat het toestel Vier jaar oud is en maar beter kan vervangen worden.
Wij hopen op 10 tot 12 jaar.

Erik.
(maar daar ging het topic niet over)