Iphone Apps gebruiken in Mac OSX als achtergrond

Ik vind de iphone applicaties erg handig. Ik zou ze ook wel op met macbook willen hebben.
Is het mogelijk de iphone applicaties op een of andere manier te installeren/gebruiken op mijn mac?
Bijvoorbeeld als achtergrond?

Nee. In de iPhone zit een andere processor dan in je Mac.

Nee, dat zal helaas niet gaan. Om te beginnen heeft de iPhone een ander type processor dan je Mac waardoor ze niet op je Mac kunnen draaien. Er is weliswaar een iPhone simulator voor iPhone ontwikkelaars, maar daarvoor wordt vanaf de broncode van het programma een speciale versie voor de intel processor in je Mac gebouwd. Het langere antwoord is dus: het kan, mits je de broncode van het programma hebt, wat er in de praktijk dus op neerkomt dat je alleen je eigen apps op je Mac kunt gebruiken.

Maar van sommige applicaties zou ik willen dat er een Mac versie was inderdaad.

Je beschrijft wel iets waar veel mensen op hopen: een Dashboard achtige oplossing om iOS applicaties te draaien op je OS X bak. Gekoppeld aan het recent getoonde patent van Apple voor een kantelbare multi-touch Mac wordt het eea erg interessant :)

Koop een iPad.

Fantastische bijdrage!

Misschien wordt het over enige tijd toch mogelijk:
[url=http://webwereld.nl/nieuws/67392/intel-draait-iphone-apps-op-x86-chips.html]Intel draait iPhone apps op x86-chips[/url].
[url=http://news.idg.no/cw/art.cfm?id=7EF1FCB0-1A64-6A71-CE8F48CDD0525C4E]Intel tool will convert iPhone apps to run on Intel chips[/url].