Iphone bevat malware - Hoe opschonen?

De iPhone van mijn vrouw is blijkbaar op de een of andere manier besmet geraakt met malware. Wat is nu de beste methode om de iPhone weer van deze troep te ontdoen?

 

Instellingen > Algemeen > Stel opnieuw in?

 

En dan? Hoe kun je er daarna voor zorgen dat die rommel niet opnieuw op de iPhone komt?

je kunt beginnen met Malwarebytes for iPhone

 

https://www.malwarebytes.com/ios/

 

 

Niet beschikbaar in nederland.

<p class="cite">polansky op 13 november 2019 om 16:19</p> Hoe kun je er daarna voor zorgen dat die rommel niet opnieuw op de iPhone komt? <ul id="bbp-topic-revision-log-3317180" class="bbp-topic-revision-log"> <li id="bbp-topic-revision-log-3317180-item-3317183" class="bbp-topic-revision-log-item">Dit onderwerp is gewijzigd 1 uur, 54 minuten geleden door polansky.
Parental Controls? ?

Hoe heb je geconstateerd dat er sprake is van malware? Weet je welke malware het is?

<p class="cite">TheBigZ op 13 november 2019 om 18:52</p> Hoe heb je geconstateerd dat er sprake is van malware? Weet je welke malware het is?
Nee ik kan niet zien welke Malware het betreft. Ook weet ik niet hoe het erop is gekomen.

Kwam erachter door de nieuwe ASUS router die een trace doet via Trend Micro AI Protection.

En wat waren de verschijnselen op de telefoon dan? Die ASUS detecteert (o.a.) bezoeken aan ‘malicious’ websites maar dat wil nog niet zeggen dat je telefoon besmet is, handig om hier te vermelden wat die ASUS precies gerapporteerd heeft voordat je drastische maatregelen gaat nemen.

<p class="cite">McPim op 13 november 2019 om 20:45</p> En wat waren de verschijnselen op de telefoon dan? Die ASUS detecteert (o.a.) bezoeken aan ‘malicious’ websites maar dat wil nog niet zeggen dat je telefoon besmet is, handig om hier te vermelden wat die ASUS precies gerapporteerd heeft voordat je drastische maatregelen gaat nemen.
Die asus laat precies zien wat voor XML bestand geopend wordt en wat er vervolgens aan dubieuze websites op volgt. Ik trek de conclusie en de trace die ik zie niet in twijfel. Ondertussen is de telefoon opnieuw ingesteld.

In dit geval ‘Better be safe than to be sorry’.

Prima.

Mij lijkt het ook, gewoon de iPhone opnieuw instellen en klaar!

Malware op je iPhone, most impressive.