iPhone steeds netwerk kwijt

Raar probleem: ik ben vorig weekend naar Roemenië geweest, iPhone 3G meegenomen. Daar geprobeerd verbinding te krijgen, maar dat ging niet. Hij kwam na veel zoeken wel met een lijstje van 3 providers (Orange RO, Vodafone RO en nog een, naam vergeten), maar drukte je dan op verbinden, dan gaf ie vrijwel meteen: netwerk verbinding niet meer beschikbaar.

Nou, jammer dacht ik, dan niet. Misschien iets vergeten in te stellen (wel van alles geprobeerd, roaming aan/uit, 3G aan/uit enz.), volgende keer beter.

Maar nu geeft ie Nederland ook telkens de melding dat het netwerk niet meer beschikbaar is. Ik heb de netwerkinstellingen al gereset (via het control panel), maar het blijft terugkomen. De verbinding valt niet echt weg, maar je krijgt wel telkens een domme pop-up er tussendoor.
Wat is hier aan de hand en hoe moet ik dit verhelpen?

NB ik heb het vermoeden dat het iets met die roaming instelling te maken heeft, maar hoe?

Heb je aanbieder op automatisch staan? (Instellingen>Aanbieders>Automatisch) Hoop dat dit het is

Vassili

Dat zou inderdaad kunnen, dat dat in de hitte van de strijd op 'handmatig' is geswitched.

Check ik uit.

Ok, Laat het mij even weten als het gelukt is.

Mvg,
Vassili

Het ziet ernaar uit dat dat gewoon de oorzaak was. Stom natuurlijk, maar wat ik wel weer raar vond is dat de iPhone in Roemenië telkens weer op 'automatische' selectie terug schakelde, en toen ik weer terug was in Nederland overschakelde op handmatig...

Dat is wel raar inderdaad.. Maarja ben blij dat dat het was!

Groet,
Vassili