iPhone X wazig bij snel scrollen

Beste,

Ik heb een probleem… heb dit proberen op te zoeken maar kon nog niets vinden.
Als ik met m’n iPhone X snel scroll en het loslaat en laat scrollen, dan komt alles dat scrollt achter.
Dit is op elke smartphone een beetje zo maar nu is het zo erg dat ik er hoofdpijn van krijg en zelf de letters niet kan lezen tot het scrollen gestopt is. Heeft nog iemand hier last van?

Misschien motion blur?

https://www.blurbusters.com/faq/oled-motion-blur/

Heb je al bijgewerkt naar iOS 11.1?

Ik heb geen X, dus gelukkig dat probleem ook niet :wink:

Is inderdaad die motion blur… heb ook upgedate naar de laatste versie.
Zal dit voor altijd zo zijn of zou dit in een software update gefixt kunnen worden? Dit stoort me namelijk echt hard

Verkopen?

Maak eens een video? Ik lees op het moment nog nergens van dergelijke blur?

Nergens? https://forums.macrumors.com/threads/iphone-x-interlacing-effect.2084406/

Ben ik even blij dat ik geen 1300 euro heb neergeteld. Iedereen schreeuwt al jaren om OLED op de iPhone, zie hier het resultaat. Net als elke andere smartphone met OLED display ga je nu de nadelen meemaken: inbranden, kijkhoeken en motion blur.

https://9to5mac.com/2017/11/03/iphone-x-oled-burn-in-color-shifting/

En nee dit is geen sensatie nieuws, want de informatie wordt zelf door Apple verstrekt.

Nou ja, een heel klein beetje sensatie is het natuurlijk wel.

Ik ken niemand met een OLED-scherm die een ingebrand scherm heeft, of helemaal gek wordt van ‘motion blur’. En een ‘kijkhoek’ op je telefoon? Hoe ver hou je dat ding normaal gesproken bij je vandaan?

Inbranden of image retention is ‘doodnormaal’ bij OLED. Ik zet het tussen quotes omdat ik er ook niet blij mee ben en vind dat het eigenlijk niet zou mogen, maar het is nou eenmaal een feit dat OLED hier last van heeft. Mijn LG OLED scherm is er ook gevoelig voor, de TV zet na een minuut idle (bv in een menu of als de ingebouwde netflix client stopt met spelen) de screensaver al aan om inbranden te voorkomen. Er zijn gevallen bekend van gamers waarbij statische content na uren spelen gewoon zichtbaar bleef in het scherm.

Motion blur is ook een probleem bij OLED schermen, ook mijn LG OLED tv heeft hier last van. Er zijn allerlei technieken om het te verminderen, maar het is gewoon een nadeel van OLED.

Mijn X staat in bestelling en komt “gelukkig” pas over twee weken, dat geeft me in totaal 4 weken de tijd om alle first-hand informatie te absorberen en twee weken om zelf te testen of het ding 1300 euro waard is. Zo niet, dan gaat ie rap terug naar Apple :wink:

Typisch voorbeeld van de Wet van Ellende, de enige wet die echr geldt in de techniek. Een verbetering hier heeft altijd een verslechtering daar tot gevolg. En als je je dan ook nog gaat ergeren, dan gaat de wet in het kwadraat.:stuck_out_tongue:

Waarom hebben wij éénvoudge zielen, geen geduld om eerst de revieuw af te wachten op bijvoorbeeld tweakers.net.
Waarom moeten wij na de introductie van een nieuwe auto, vooraan staan in de showroom.

Wel !

Omdat Apple marketing tot in perfectie beheerst. En wij daar gevoelig voor zijn.

[quote=Beech url=https://www.onemorething.nl/community/topic/iphone-x-wazig-bij-snel-scrollen/#post-3113133 time=1509810988]…Een verbetering hier heeft altijd een verslechtering daar tot gevolg. En als je je dan ook nog gaat ergeren, dan gaat de wet in het kwadraat.[/quote]Het wordt met bedragen van boven de 1000 euro ook steeds lastiger om iets te maken wat de prijs volledig rechtvaardigt. Elke kleine ergernis zal daarmee een stuk zwaarder gaan wegen, dan bij een telefoon van bijvoorbeeld 300 euro.

Als ik in een Fiat Panda rijd (ja, die heb ik gehad) dan zal een kraakje in het dashboard eerder bij de charme van de auto horen, dan dat het een grote ergernis zal zijn. Als ik in een Rolls Royce zou rijden (nee, die heb ik niet gehad) zou een zelfde kraakje een heel ander gevoel oproepen.

Ja, dan moet je met je wijf naar Dr. Schoemacher want het dashboardkastje zal niet kraken.