iPhoto albums delen

Wat is de ‘handigste’ manier om foto’s in mijn iPhoto bibliotheek te delen met een huisgenoot op hetzelfde netwerk? Wat ik tot nog toe doe is alles op een USB stick zetten. Maar kan dat niet met bv AirDrop o.i.d. ?

OS X 10.8.4, iPhoto 9.4.3.

photostream?

Dat kun je hier lezen.
Je kunt ook een Apple TV gebruiken als de foto’s op een TV bekeken moeten worden.

[quote=madcat url=http://www.onemorething.nl/community/topic/iphoto-albums-delen/#post-2572991 time=1373227775]photostream?[/quote]Photostream is nu juist niet handig om foto’s op je lokale netwerk te delen: dan worden ze eerst geüpload naar “de cloud” en moet die ander ze daarna weer downloaden. Dat gaat hoe dan ook langzamer dan ze gewoon rechtstreeks naar de computer van die ander kopiëren.

[quote=Beech url=http://www.onemorething.nl/community/topic/iphoto-albums-delen/#post-2573000 time=1373229348]Dat kun je hier lezen.[/quote]Dat artikel gaat over hoe je één iPhoto-bibliotheek kunt gebruiken met meerdere mensen. Als ik z’n bericht zo lees wil koen dat een ander de foto’s in z’n bibliotheek kan zien, niet dat die ander met dezelfde bibliotheek wérkt — en dat is heel eenvoudig te doen door in iPhoto naar Voorkeuren → Delen te gaan en daar “Deel mijn foto’s” aan te zetten. Start je dan op een andere Mac op je lokale netwerk ook iPhoto, dan verschijnt jouw bibliotheek in de linkerkolom daarvan.

@Jakko: kan de andere persoon dan ook mijn foto’s bijvoorbeeld in een boek of kalender gebruiken?

Dat weet ik niet, bij gebrek aan ervaringen daarmee, maar ik zou zeggen: probeer het. Wat heb je te verliezen door even die deling aan te zetten en vanaf een andere computer een poging te doen een fotoboek te maken?

Dat hebben we dus ondertussen gedaan. Wanner je de foto’s van een gedeelde bieb wilt gebruiken, worden ze geimporteerd in je eigen bieb. Dus precies waar ik naar op zoek was!

Probleem opgelost dus? :slight_smile: