iPhoto export -> web/html

Met iPhoto kun je een map exporteren naar web. (zonder .mac) Maar ik wil van die ellendige Times af (ook nadeel van .mac) Dat is zooo uit de tijd. Ik wil gewoon Arial of Verdana of schreefloze. Hoe moet ik dat aanpassen? Of gebruikt iPhoto alleen Times?

Je kunt een add-on als [url=http://www.droolingcat.com/software/betterhtmlexport/]BetterHTMLExport[/url] gebruiken. Maar dat is een beetje een overkill om alleen Times eruit te halen. Wat ik doe als ik pagina's exporteer, is via de commaand line een search / replace (zie [i:2a90ff60fb]man sed[/i:2a90ff60fb] in de terminal) operatie uit te halen, die bijvoorbeeld de tag </HEAD> vervangt door <STYLE TYPE="text/css"> BODY {font-family: Verdana, Arial, sans-serif;} </STYLE> </HEAD>

Misschien dat dit helpt. Succes ermee.

[quote:118a371348="Susanne"]Met iPhoto kun je een map exporteren naar web. (zonder .mac) [/quote:118a371348]

Hoe kan je dat doen zonder .mac, bij mij gaat iphoto gelijk zoeken naar een .mac account.

Via Menubalk =>Exporteer... => Webpagina, en dan maakt iPhoto een aantal bestandjes aan die samen een webpagina vormen, en die jij naar je eigen webruimte, bv bij je provider kan uploaden. Op die fiets... 8)

Owww ja gevonden, thanks :D

[quote:9683fa4893="Susanne"]Met iPhoto kun je een map exporteren naar web. (zonder .mac) Maar ik wil van die ellendige Times af (ook nadeel van .mac) Dat is zooo uit de tijd. Ik wil gewoon Arial of Verdana of schreefloze. Hoe moet ik dat aanpassen? Of gebruikt iPhoto alleen Times?[/quote:9683fa4893] Da's waar. Ik wil ook Arial, voor al m'n drukwerk :P

Hahahaha nightmare!!!! (zit ook in grafisch branche)

Maar goed, bedankt en ik zal het uitproberen!

"Gewoon" Galerie gebruiken in combinatie met iPhoto. Gratis en op vele fronten aan te passen.. Veel extra templates beschikbaar !!!

Galerie 3.4

Heey geweldig ! Leuke progje! Leuke modellen.

Alleen kom ik niet van die ellendige Times af. :frowning:

[quote:aa4a30e226="Tammo80"]Wat ik doe als ik pagina's exporteer, is via de commaand line een search / replace (zie [i:aa4a30e226]man sed[/i:aa4a30e226] in de terminal) operatie uit te halen, die bijvoorbeeld de tag </HEAD> vervangt door <STYLE TYPE="text/css"> BODY {font-family: Verdana, Arial, sans-serif;} </STYLE> </HEAD>[/quote:aa4a30e226] Dit werkt toch het beste dmv [i:aa4a30e226]Taco HTML Edit[/i:aa4a30e226] om Times uit te halen en nu heb ik Galerie erbij :) Dank allen!