Ipod classic video vraag

Ik heb een ipod classic 80 gig. Deze kan als het goed is video's afspelen. Helaas is het mij nog niet gelukt deze video's af te spelen en ik weet niet hoe dit komt.

Ik heb 2 films (tutoria;s van Massive synthesizer) die wel in i tunes kunnen worden afgespeeld, maar niet naar mn ipod kunnen worden gezet.
Ik heb 1 film (ableton tutorial) die ik niet in itunes kan spelen, maar wel in “vlc player”.
Ik zou graag mn dvd (van absynth) willen kunnen bekijken op mn ipod, maar vrees dat dat niet zal gaan lukken.

heeft iemand een idee?

Heb je ze wel omgezet voor de iPod in iTunes of met andere software? Want de video moet wel een formaat zijn die de iPod kan lezen.

Probeer ze eens om te zetten naar het goede iPod formaat met behulp van bijvoorbeeld iSquint (da's voor OS X). Het punt is namelijk dat je in iTunes alles kan afspelen wat QuickTime pakt; de iPod leest alleen MPEG4 en H.264 formaten, en dan ook nog eens niet groter dan 640 bij 480 pixels bij 30 frames-per-seconde.

Wellicht een hoop technisch geneuzel, maar als het aan één van die dingen niet voldoet, wil de iPod het al niet meer afspelen. Nu kan je bijvoorbeeld in iTunes wel een breedbeeldfilm hebben staan die breder is dan die 640 pixels; en dus pakt 'ie 'm niet.

[quote:39dd957b96="de wouzer"](1) Ik heb 2 films (tutoria;s van Massive synthesizer) die wel in i tunes kunnen worden afgespeeld, maar niet naar mn ipod kunnen worden gezet. (2) Ik heb 1 film (ableton tutorial) die ik niet in itunes kan spelen, maar wel in "vlc player". (3) Ik zou graag mn dvd (van absynth) willen kunnen bekijken op mn ipod, maar vrees dat dat niet zal gaan lukken.[/quote:39dd957b96] (1) gebruik iTunes ( Advanced -> Convert for iPod Video ) om de films te converteren (of iSquint) (2) gebruik [url=http://www.isquint.org/]iSquint[/url] (of [url=http://www.techspansion.com/visualhub/]VisualHub[/url]) om te converteren (3) gebruik [url=http://handbrake.fr/]HandBrake[/url]

ik ben aan de slag gegaan met alle 3 de bovenstaande punten. 1 en 2 gaan goed, maar 3 (handbreak) lukt niet.

Ik start het programma, het vraagt wat ik wil invoeren.
Ik doe de dvd in de computer (het is een gekochte dvd) en geeft ie aan dat hij er niets mee kan. No valid source found…

enig idee iemand?

[quote:65be924f79="de wouzer"]ik ben aan de slag gegaan met alle 3 de bovenstaande punten. 1 en 2 gaan goed, maar 3 (handbreak) lukt niet. [/quote:65be924f79] Heb je hier iets aan? http://www.iphoneatlas.com/2008/02/20/guide-to-putting-dvd-movies-on-the-iphoneipod-touch/

Of kijk eens in de sticky: http://forum.onemorething.nl/viewtopic.php?t=66574#868768

ik kom er net achter dat #2 (ableton tutorial movie) geen beeld geeft in itunes. Dat had ik ook met andere spelers behalve met vlc. helaas is dat dus niet goed gegaan.

verder blijf ik een melding krijgen dat handbrake “no valid title found” in source… da’s dus niet goed… en ik zie in de bovenstaande tutorial niet staan hoe ik dat kan oplossen :frowning: Begin mij weer beetje computerleek te voelen, terwijl dat eigenlijk best meevalt, geloof ik

[quote:280ec86394="de wouzer"]ik ben aan de slag gegaan met alle 3 de bovenstaande punten. 1 en 2 gaan goed, maar 3 (handbreak) lukt niet.

Ik start het programma, het vraagt wat ik wil invoeren.
Ik doe de dvd in de computer (het is een gekochte dvd) en geeft ie aan dat hij er niets mee kan. No valid source found…

enig idee iemand?[/quote:280ec86394]
Als 1 gedaan is, dan hoeven 2 en 3 niet meer…

[quote:2266f8ad8b="de wouzer"]ik kom er net achter dat #2 (ableton tutorial movie) geen beeld geeft in itunes. Dat had ik ook met andere spelers behalve met vlc. helaas is dat dus niet goed gegaan.[/quote:2266f8ad8b] Kun je eens kijken (met [url=http://massanti.com/mediainfo/]MediaInfo[/url]) welke codec er gebruikt wordt in die film? Dan kun je vervolgens de QT versie van die codec installeren.

[quote:765b54f24c="de wouzer"]ik kom er net achter dat #2 (ableton tutorial movie) geen beeld geeft in itunes. Dat had ik ook met andere spelers behalve met vlc. helaas is dat dus niet goed gegaan.[/quote:765b54f24c] Een aantal van die ableton tutorials kun je overigens ook direct [url=http://www.ableton.com/movies]voor de iPod[/url] downloaden :-) Maar jij hebt waarschijnlijk net een filmpje dat niet voor de iPod beschikbaar is....

codec: MPEG-4V codec (Container Code): 20

[quote:6dea39a804="de wouzer"]codec: MPEG-4V codec (Container Code): 20[/quote:6dea39a804] Heb je ook een Codec URL?

nee, die zie ik niet. Weet ook niet waar ik precies moet zoeken, maar programma ziet er nogal eenvoudig uit en ik zie nergens iets dat op een url lijkt.

Daarnaast valt het mij op dat in sommige andere videohoofdstukken (die als losse quicktimefiles op mn computer staan) andere codecs staan.

Codec (Human name): Sorenson Media Video 3 (apple quicktime 5)
Codec (Containing code): SVQ3

[quote:fcecf11440="de wouzer"]Daarnaast valt het mij op dat in sommige andere videohoofdstukken (die als losse quicktimefiles op mn computer staan) andere codecs staan.

Codec (Human name): Sorenson Media Video 3 (apple quicktime 5)
Codec (Containing code): SVQ3[/quote:fcecf11440]
Ik neem aan dat die Sorenson files wel goed geconverteerd worden door iTunes voor iPod gebruik.

ik vind het fijn dat je zo meedenkt, pieterr.

Helaas moet ik bekennen dat ik geen convertatieding in de instellingen van itunes kan vinden. Ik heb alleen informatie over geluid… dus heb bijvoorbeeld ingesteld dat ik muziek op 320 kbps wil importeren…

Installeer Perian ([url]http://perian.org/[/url]) eens. Misschien bevat die een codec voor die filmpjes. Dan kun je ze nl. wel converteren.

[quote:a0e6b7e61d="de wouzer"]Helaas moet ik bekennen dat ik geen convertatieding in de instellingen van itunes kan vinden. Ik heb alleen informatie over geluid... dus heb bijvoorbeeld ingesteld dat ik muziek op 320 kbps wil importeren....[/quote:a0e6b7e61d] In het kort komt het er op neer, dat je een video selecteert in iTunes, en dan in het "Advanced" menu (bovenin het scherm, dus niet in de preferences) de optie "Convert to iPod" (of dergelijke tekst) kiest.

Zie voor meer info:
Video’s geschikt maken voor een iPod
Video’s overzetten op de iPod lukt niet