iPod gebruiken zonder computer?

Is het mogelijk om een iPod te gebruiken zonder een computer? Om muziek in te laden en zo...?

hoe was je dat dan van plan? ik denk niet dat het mogelijk is

en waarom zou je dat willen ;)

[quote:04540e829f="Fuji"]hoe was je dat dan van plan? ik denk niet dat het mogelijk is[/quote:04540e829f]

Met deze:

Universal Microphone Adapter van belkin.

Het is namelijk een vriendin die geen computer heeft, en niet van plan is er een aan te schaffen…

Microfoontje aansluiten en zelf volzingen? :(

Misschien is er een 3e partij apparaatje dat kan opnemen van een analoge bron? Je kunt immers ook een microfoontje aansluiten. Staat er op de site van MacHouse of wiedanook niets om een analoogsignaal te kunnen opnemen?

Bekijk dat eens, eventueel…

Groet, Arjan

[quote:94c806f099="wout"] Het is namelijk een vriendin die geen computer heeft, en niet van plan is er een aan te schaffen...[/quote:94c806f099]

Dan kan je beter een minidisk speler van Sony aanschaffen, want daar kan je geweldig goed mee opnemen met een betere kwaliteit en is ook nog goedkoper.

Een iPod is niet zonder een Mac (lees PC voor Mac indien van toepassing) te gebruiken.

Aangezien je heel veel zaken met je Mac moet regelen: zoals muziek inlezen en vertalen naar AAC (of MP3 - dat kan alleen met een Mac en doet de iPod niet zelf); afspeellijsten aanmaken, tracknamen invoeren, al je muziek beheren, updates runnen (je iPod nieuwe software geven of onderhouden); een uitgebreide bibliotheek aanleggen van je muziek waarvan je dan een deel op je iPod zet.

M.a.w. je hebt niet zoveel aan een iPod zonder Mac!

Ze kan er een kopen als ze dat graag wil, maar dan is ze afhankelijk van -jou?- om haar muziek te beheren. Je kunt een iPod wel laden via het stopcontact en als er niet dagelijks/wekelijks wijzigingen in je muziekcollectie zijn hoeft dat geen probleem te zijn.

Is het misschien mogelijk om de iPod aan te sluiten op een oude mac met os9? Ik heb nog een oude 8600/200 (met firewire kaart) die ik eventueel aan haar kan geven...

Indien je met een digitaal fototoestel foto's maakt en op lokatie je digitale opnamen wenst te bewaren, dan kan je bewaren op een iPod zonder een computer. Je hebt dan een zéér grote harde schijf (tot 4O GB) ter beschikking.

Maar hoe dan ook, je zal toch nadien de iPod met de computer (Mac of PC) moeten verbinden wil je met je bestanden (foto’s) iets kunnen doen.

OS9 werkt niet met de laatste iTunes, dus niet doen. Ik zou minimaal voor een iMacje gaan waar je OSX op kunt zetten...

Of een 2ehands PeeCee waar je iTunes voor Windows op zet, weet niet wat de systeemeisen voor iTunes zijn.

Het gaat wellicht wat ver om speciaal daarvoor ook een Mac aan te schaffen, maar zoals ik al aangaf: het is een essentieel onderdeel voor je iTunes set-up.

En wellicht vindt ze het daarna nog leuk ook!

[quote:b48ad664af="pako"]OS9 werkt niet met de laatste iTunes, dus niet doen.[/quote:b48ad664af]

dus eventueel wel een eerdere versie?

dat lijkt me dan prima toch?

proberen zou ik zeggen…

Als ik dit alles aanhoor zou ik toch voor de MiniDisk speler gaan (als je vriendin idd geen computer wil). De geluidskwaliteit is goed, en je kan opnemen van CD, cassette en hem zelfs als dictafoon gebruiken bij vergaderingen. Wat compactheid betreft doen de MiniDisk spelers niet onder voor de iPod. Een ander voordeel is dat in een MiniDisk speler regulier verkrijgbare batterijen gaan. Met een iPod alleen kom je er niet. Dat is me aan de reactie's van de andere leden al duidelijk.