Ipod instaleren op Windows

:finderoud:

Hallo,

Ik heb een Ipod 20 GB Windowsversie.
Hoe en waarom het instaleren problemen geeft is mij onduidelijk en hoop hier de juiste advies te krijgen maar misschien zit ik niet in het juiste rubriek.

Telkens als ik mijn computer opnieuw opzet en alles weer opnieuw instaleer is er een probleem met de Ipod.
Via dezelfde firewire aansluiting en kabel werkt b.v. mijn Canon videocamera perfect. Alles op mijn computer werkt prima maar de Ipod is nergens tevinden. De Ipod zelf werkt goed tot zeer goed maar het heeft toch te communiceren met mijn PackardBell computer Type Video Dream Machine 3. AMD Athlon 2600+ en hardisk van 120 GB.
Ook op mijn vorige computer en Laptop geeft de Ipod de nodige problemen. Hij is niet te vinden en dus niet bereikbaar via de computer.
Ikzelf ben het al aardig zat dus als er een liefhebber is… ik heb hem pas gekocht op 25 februari 2003 incl. 3 jaar extra volledige garantie. Niet gebruikt want dat lukt dus niet.

Ik vraag mij af of er meer mensen zijn met dat probleem (heb ondertussen wel het e.a. op internet gelezen) en een oplossing hebben.
Als ik de Ipod aan de kabel sluit, hoor ik via windows een geluidje maar werkt dus niet. In system staat dan de bekende Grote vraagteken en verder kom ik niet. Soms als ik de computer opnieuw instaleer en de Ipod aangesloten houd, werkt het even maar ik ben niet vrolijk.

Ik denk dat er op deze forum kennis zit en hoop dat te mogen delen…

vriendelijke groet van Ad
theagle@hccnet.nl
http://home.hccnet.nl/miniad

Het zou kunnen dat er hier iemand rondloopt die je kan helpen, maar ik vrees het ergste. Wat moet je installeren dan ?

het zou toch jammer zijn dat je om zo iets lulligs dat mooie apparaatje weer zou verkopen!

Is het misschien mogelijk dat je de nodige software niet hebt voor je iPod? Wellicht dat je nog XPlay moet installeren, of kijk anders eens op [url]http://www.ipoding.com/[/url] daar staat ook het een en ander.

Tja ik zal maar niet zeggen: 'Hang een goed apparaat aan de Ipod' :apple:

Maar 2 dingen, je hebt 3 jaar garantie dus heb je Apple Care genomen. Dan kan je het nummer bellen wat je op het Certificaat van Apple hebt ontvangen. Het zal een nummer in ierland zijn, maar je betaald lokaal tarief en ze spreken Nederlands.

Nou weet ik dat Windows een hoop ellende geeft als er meerdere randapparaten worden geïnstalleerd. Dit heeft te maken met die ellendige ‘dll’ bestandjes die Windows her en der op je systeem weggschrijft. Zodra er dus meerdere apparaten zijn die dezelfde 'dll’etjes gebruiken, krijgt Windows weer de kriebels en hub uiteraard de schuld van het apparaat. Ik denk dat je het beste Apple kunt bellen, en hopen dat ze je kunnen helpen.

Naast m’n Macs heb ik zelf een windows machine gehad puur en alleen om m’n boekhoud pakket, wat m’n accountant gebruikt, te kunnen gebruiken. Ik was zo klaar met die bak dat ik en de PC en de boekhouder heb ingeruild.

[quote="warnerraven"]Tja ik zal maar niet zeggen: 'Hang een goed apparaat aan de Ipod' :apple:

Volledig mee eens!!! :slight_smile:

poeh ik durf het gewoon niet zeggen... :apple:

Updaten van de software al geprobeerd? versie 1.2.6 [url]http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=120119[/url]

Microso$ft is geweldig, lang leve Windows!!!!!!

[mod:fbf63267bf="Urbin"]Verplaatst/ uit software / wees een beetje aardig voor deze iPod gebruiker. [/mod:fbf63267bf] ;)

Heb je al eens op http://www.apple.com/support gekeken? En op http://discussions.info.apple.com/ Je moet ff het onzinnige gezeik filteren, anders ben je het komende jaar nog bezig :)

Als je em gaat verkopen, moet je kijken of je er niet 1 wilt hebben van de nieuwste generatie… Daar zit USB2 support in en geloof me, dat zet Apple er niet graag in. Schijnbaar zijn er onder windows toch nog wat problemen met Firewire die met USB2 minder voorkomen (ja ook hebben windows bakken USB2 er steeds vaker standaard inzitten)

De iPod is de beste mp3 speler op de markt (zegt zelfs de consumentenbond), het zou zonde zijn als je met zo’n lame andere speler zou moeten lopen. Je hebt al een achterstand omdat je een PC hebt, laat die achterstand niet nog groter worden!! :lol: :stuck_out_tongue: 8)

Is de software Music Match al geinstalleerd? Ik dacht dat die babbelde met de iPod wanneer die is aangesloten op de PC.

En mensen vragen aan mij waarom ik wil overstappen van PC naar Apple??? :wink: