iPod mini batterij, ontworpen zonder ''kort geheugen''

Hey,

Ik heb sinds woensdag een mooi blauwe iPod mini 4gb (de nieuwe) ookal wou ik een silvere, maar die was uitverkocht. Zo ongeduldig als ik ben toch maar een blauwe meegenomen.

Na eerst een gesprek van ee kwartier over dat usb 1.0/1.1 het niet zou doen, heb ik toch maar het risico genomen omdat mijn moeders pc anders alltijd nog usb 2.0 had.

Ik kom thuis, afijn ik maak hem open en ik dacht. VET eindelijk een ipod :stuck_out_tongue:
Al vond ik het jammer dat hij geen lichtnetadapter had meegeleverd.

Afijn. Ik plug hem in mijn computer met usb 1.0 en hij begint rustig te laden. En alles werkt gewoon prima.

Nu mijn vraag: Steeds als ik een nummer op mijn mini wil zetten moet ik hem aansluiten. En als ik hem aansluit begint hij automatisch de batterij van mijn mini te laden. Nou weet ik dat batterijen een ‘‘kort geheugen’’ hebben, dit betekent dat als je de batterij vaak oplaad als hij nog halfvol is, hij halfvol als leeg gaat beschouwen enz… Nu las ik ergens dat dit bij de batterij van de iPod opgelost was. Al zou ik hier graag een bevestiging van willen hebben.

MVG Nick

Ja ik heb dat ook gedacht, maar ja voor die paar keer dat je dat ding aansluit om liedjes te laden krijg je dat probleem echt niet. Tenminste, ik niet... Ik speel hem ook meestal niet helemaal leeg voordat ik weer ga opladen maar hij trekt het nog zeker een uurtje of 8! (iPod g4 20 gig)

geen probleem is dat kijk maar [url]http://www.apple.com/nl/batteries/[/url]

Voor de zoveelste keer:

iPod’s (ALLE) hebben Li-Ion batterijen en die hebben geen geheugeneffect! Alleen de NiCd batterijen en ouder hebben deze kwaal.
Oftewel, het kan dus geen kwaad om 'm halverwege op te laden…

Nog sterker: Geen een moderne accu (batterij) heeft dit meer. In de Trouw stond laatst een artikel over dit fabeltje. Het fabeltje komt van de batterijen die gebruikt werden in sattelieten ofzoiets

Dr. Rengers

[quote:602b381558="Dr. Rengers"]Nog sterker: Geen een moderne accu (batterij) heeft dit meer. In de Trouw stond laatst een artikel over dit fabeltje. Het fabeltje komt van de batterijen die gebruikt werden in sattelieten ofzoiets

Dr. Rengers[/quote:602b381558]

nou de batterijen van mijn electrische tandenborstel worden echt wel lui…

Dat zijn dan ook geen moderne lithium-ion batterijen. :wink:

Ter lering ende vermaeck [url]http://www.batteryuniversity.com/partone-12.htm[/url]

allemaal bedankt, weet ik daat ook weer 8)

[quote:880595c78d="Rising Sun"]Ik kom thuis, afijn ik maak hem open en ik dacht. VET eindelijk een ipod :P Al vond ik het jammer dat hij geen lichtnetadapter had meegeleverd. [/quote:880595c78d]

Uiteraard niet, hij laadt op via je computer dus wat moet je in hemelsnaam met nog zo’n power blok?

mischien voor in de vakantie (duh)

maargoed, hij laad ook op via mijn ps2, en die neme we mee :lol:

colpolyp gaat tijdens zn vakanties altijd een paar uren in een internetcafé zitten om zn iPod op te laden. ;)