iPod Touch kapot?

Hoi allemaal,

De laatste dagen doet mijn iPod Touch 8GB (iOS 4.1) erg raar. Eerst stonden al mijn afspraken in de agenda op de verkeerde tijd. Gewoon 5 uur eerder ofzo. Herstellen en reservekopie terugzetten hielp niet, dus heb ik hem als nieuwe iPod hersteld. Toen stond de agenda weer goed. Maar nu heb ik een ander probleem: De datum springt uit zichzelf op 1 januari 1970 0:00 uur. Heel veel apps doen het dan ook niet, en als ik hem aan mijn Mac koppel blijft het probleem. Alleen als ik hem herstel doet ie het weer even voor een paar uur.

Ik heb hem nu ongeveer 2 jaar, dus ik denk niet dat er nog garantie op zit. Zou hij echt aan het einde van zijn leven zijn?

Vreemd, klinkt als een lege batterij, ik heb iMacs en andere Macs gehad die dan (met een lege batterij op het moederbord) terugsprongen naar die datum.

Dat heb ik inderdaad 's nachts. Vlak voordat ik ga slapen is hij helemaal opgeladen, en de volgende ochtend is er nog maae iets van 30% batterijlading over. Als ik hem dan niet meteen aan mijn Mac hang (niet via een adapter aan een stopcontact, springt ie ook op 1970) is de batterij totaal leeg en staatie vaak ook op die 1970 datum. Ben hem nu weer aan het herstellen, en voor zover ik zie staat de datum nu goed... Oh nu krijg ik weer en foutmelding met de backup terugzetten, grrr! Dan maar als nieuwe iPod configureren.

Klinkt gewoon als een accu die niet meer te redden is, of dit te repareren valt of dat het echt een kwestie is van een compleet nieuwe iPod kopen durf ik niet te zeggen.

Het is namelijk logisch dat als er totaal geen stroom meer in de accu zit (wat dus zo is bij een defecte of een helemaal lege accu), er een verschijnsel als dit optreedt.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Unix_Epoch

[quote=Yeti url=http://www.onemorething.nl/community/topic/ipod-touch-kapot#post-2059244 time=1285257132]http://nl.wikipedia.org/wiki/Unix_Epoch[/quote]
Ah oke, en wat kan ik hier verder mee? Moet ik wachten tot 2034 ofzo? Haha :P

Haha, nee sorry, gewoon wat extra background-info;)

Apple doet net alsof zij op een eigen planeet leven, met eigen garantieregels, maar ze moeten zich natuurlijk gewoon aan de regels houden. En die zijn als volgt:

Als de batterij er *binnen* de twee jaar mee ophoudt heb je *altijd* recht op gratis reparatie/vervanging (tenzij de winkelier kan aantonen dat jij niet goed met het apparaat bent omgegaan).
Gebeurt het *na* de twee jaar, dan zal er naar redelijkheid moeten worden gekeken of dat bij dit product te verwachten was, en hoeveel jij moet bijbetalen voor reparatie/vervanging.

Lees deze (hele korte) teksten even:

http://www.consuwijzer.nl/Ik_wil_advies_over/Elektronica_en_huishoudelijke_apparatuur/Garantie/Basisinformatie/De_wettelijke_garantieperiode_in_Europa

http://www.consuwijzer.nl/Ik_wil_advies_over/Elektronica_en_huishoudelijke_apparatuur/Garantie/Basisinformatie/Extra_garantie_bijkopen

Je staat sterker dan je denkt...

Batterijen zijn een verbruiksartikel, daarom is het niet meer dan redelijk dat je moet betalen voor een nieuwe. Het is echter niet redelijk dat je het hele apparaat moet weggooien omdat de batterij het niet meer doet.

Daarom heeft Apple een speciaal Battery Replacement Program, waarmee je voor een redelijk bedrag een nieuwe batterij kunt krijgen (in feite krijg je gewoon een andere iPod met een nieuwe batterij). De prijzen staan hier:

http://www.apple.com/support/ipod/service/prices/#netherlands

Je kunt het regelen bij de Apple Reseller in de buurt, of online. Online is over het algemeen duurder. De instructies en meer informatie staan hier:

http://www.apple.com/support/ipod/service/battery/

Let op dat je een lege iPod terug krijgt, dus maak een backup van de gegevens die je er op hebt staan.

Goeie info!

+1 :-)

Hmm, het is dus wel mogelijk.. Ik ga er eens naar kijken.