iPod Video werkt alleen met originele firmware

Sinds enkele jaren ben ik een gelukkig bezitter van een iPod Video 30GB.

Bij annkoop stond firmware versie 1.1.1 geinstalleerd.

Sindsdien heb ik bij iedere beschikbaar gestelde firmware update (ondertussen zijn we aan 1.3) geprobeerd om ook de firmware van mijn iPod te updaten, maar steeds blijkt de nieuwe firmware niet goed te werken op mijn iPod.

Telkens weer, na installatie, komen er spontaan freezes waarna ik enkel de iPod kan resetten. Het herstellen naar de oude firmware kost dan telkens ook weer een hoop moeite vermits hij meestal niet lang genoeg unfrozen blijft om iTunes af te sluiten en de iPod updater (nodig voor oudere firmwares) te starten.

Nu zou ik toch echt wel willen weten hoe dit komt of hoe ik dit moet oplossen vermits ik enkele functies zoals aaneengesloten albums en goede ondersteuning voor video playback stilaan wel echt begin te missen.

Dus 1.1.1 werkt helemaal zonder problemen? Heb je Rockbox al eens geprobeerd? Misschien kan je daarmee zien of er een hardware probleem is

Je kunt er mee dual booten

http://www.rockbox.org/download/

of

iPod in DEBUG modus testen

[quote:fbff7e31b4]van: http://www.kapotte-iphone.nl/help-wit-scherm-ipod/

Om in debug/diagnostische mode te komen moet je de ipod rebooten (hold aan/uit, menu+select) en vervolgens wanneer het Apple logo verschijnt moet je SELECT en de LINKER knop indrukken. Vervolgens wordt je Ipod opgestart in de debug modus. Normaal gesproken gebruikt de technische dienst van Apple of een servicemonteur dit menu om te kijken wat er met je ipod aan de hand is. Vanaf hier in dit menu kun je allerlei soorten tests uitvoeren.

[/quote:fbff7e31b4]

Ik heb zelf ook een 30 GB video, die doet t prima, ook nog na diverse keren rockbox erop en eraf…

Alles op eigen risco natuurlijk!

ok, dit ga ik straks thuis zeker proberen!!!

1.1.1 werkt idd perfect…alle andere firmwares lopen continu vast