iPod vraagjes

Chez nous, hebben wij al 2weken een iPod, maar aangezien m'n bro (met z'n windows pc) hem eerst twee weken mee had op reis, heb ik hem nu pas kunnen resetten en volgens mac (en mijn mp3's) geïnstalled. Maar nu merk ik tal van mini probleempjes (die wss op een simpele manier op te lossen zijn, maar ik en techniek :? ) *Telkens als ik de iPod koppel, verschijnt hij slechts enkele ogenblikken op m'n bureaublad (en dus ook bij hardware in Finder) daarna kan 'k hem enkel 'zien' in iTunes; Kan ik dit niet aanpassen, 't zou gewoon handigeren zijn voor er bestanden op te 'gooien' *Daarnet wou ik er eventjes mee naar buiten (nadat hij al enkele uren aan m'n mac lag te opladen). Dus duwde ik op koppel los in iTunes, maar op z'n scherm stond nog steeds koppel niet los. Toen ik dit na lang wachten toch deed, viel hij na 3liedjes gewoon uit. Was dat normaal ? :? *Bestaan er geen sites met leuke bijprogrammatjes (vb te zien hoe lang hij nog ongeveer moet opladen, zoals bij m'n ibook)

Alvast bedankt,
ps: sorry als dit al het zoveelstetopicinderijis :slight_smile:

Greetz Peach

[quote:965a4af21c="Nameless little hunter"]sorry als dit al het zoveelstetopicinderijis :)[/quote:965a4af21c]

Klopt, maar vooruit… Kijk altijd eerst even op de Applesite, die staat stampvol met tips over de iPod, met name vanwege Windozen die er niet zoveel van begrijpen en dan heel hard gaan janken… 8)

Over het niet verschijnen, zet in de iPodvoorkeuren, via iTunes, de optie ‘gebruik als harde schijf’ aan, en hij verschijnt ook op je bureaublad.

Gewoon dropppen op je iPod werkt alleen voor bestanden, muziek beheren gaat alleen via iTunes en dat is maar goed ook. Het is namelijk het meest briljante programma dat ik ken. Tip: Laat je bro eens zien hoe iTunes tegelijkertijd een CD importeert, een andere CD brandt en ook nog gewoon muziek kan afspelen, zonder te zeuren… Moet je wel een tweede drive hebben… :innocent:

Dat loskoppelen ken ik niet, het is standaard zo dat je een externe harde schijf moet loskoppelen. Duurt bij mij maximaal 10 seconden. Je moet inderdaad nooit zomaar de stekker eruit trekken, dat geeft gezeur. In dat geval kun je beter iTunes afsluiten.

Kijk ook eens hier:

http://www.ipodlounge.com/

http://www.ipodding.com/

Ook nog even: http://www.apple.com/support/ipod/index.html

En opladen: zoveel mogelijk leeg spelen -zeker als je hem net hebt an dan 's avonds aan de lader. Gaat prima… Lichtnetadapter gebruiken laadt trouwens nog sneller!

bedankt ;)