iPodder

Ik las net een stukje op de Curry site over iPodder, het scriptje dat hij gemaakt heeft om via RSS automatisch de MP3-bestanden te halen en naar iTunes te zetten. Dan kun je het automatisch beluisteren op je iPod. Dit lijkt me erg handig. Zelf heb ik het uit tijdgebrek nog niet getest.

Wie heeft dit al werkend op zn Mac staan en wat vind je er van?

Ik vergat de link www.ipodder.org

Ik snap alleen nog niet zo goed wat ik me er nou bij voor moet stellen.

Ik heb het ook laatst even gelezen..

Als ie automatisch MP3’s download, is dat dan niet verschrikkelijk illegaal???

[quote:f8e7a8df09="maceddy"]Ik heb het ook laatst even gelezen..

Als ie automatisch MP3’s download, is dat dan niet verschrikkelijk illegaal???[/quote:f8e7a8df09]

Er is niets illegaal aan. Je kan b.v. technische besprekingen automatisch downloaden, lezingen, je eigengemaakte muziek. Natuurlijk kan je ook “illegale” muziek downen.

Het scripje kan je gebruiken zoals je zelf wilt.

Ik heb net [url=http://ipodderx.com/download] iPodderX[/url] gedownload en ben nu aan het downloaden. Het is echt een erg sterk concept. Je kunt automatisch radioshows downloaden en later beluisteren, bijvoorbeeld op je ipod...

Goed artikel over podcast vind je hier

[quote:a9cb48bdc8]Na Heineken stapt ook BNN in podcasting

Uitgegeven: 15 december 2004 16:29
Laatst gewijzigd: 15 december 2004 17:24
AMSTERDAM - Podcasting, het digitaal uitzenden van een radioprogramma via een mp3-speler, lijkt de nieuwe trend te gaan worden op het internet. Na Heineken , die deze week is begonnen met podcasting, is nu ook BNN aan het podcasten geslagen.

Eerder werd het woord ‘podcasten’ al benoemd tot woord van de week door Van Dale. Het woord ‘podcasten’ komt voort uit de populaire mp3-speler iPod van Apple. Met behulp van speciale software (RSS 2.0 technologie) kan de internetter audiofiles downloaden en afluisteren via zijn mp3-speler.

Adam Curry is een van de grondleggers van het podcasten. Via zijn website ipodder.org biedt hij gebruiksvriendelijke software aan om het podcasten mogelijk te maken.

BNN is de eerste omroep die aan het podcasten slaat. “Via het programma iPodder, kun je je abonneren op radioprogramma’s. Nieuwe afleveringen worden dan automatisch gedownload op je computer. Deze bestanden worden meteen op je mp3-speler geplaatst, zodra je deze aan de computer koppelt.” aldus de omroep in een persbericht. [/quote:a9cb48bdc8]

en het podcasten wordt steeds populairder.