? ipv van vreemde teken

Goedendag,

Ik heb in een tekst die ik online heb gezet dit teken staan : ř maar nu laat hij deze zien als een ?. Hoe kan ik er voor zorgen dat die hem gewoon goed laat zien? Ik gebruik het teken in mambo. De code die ik in m’n head heb staan zijn bijna wel zeker goed denk ik… Is het soms een instelling in mambo dat die het daarom niet goed laat zien?

Onder welk OS/browser wordt het teken niet weergegeven? en staat het in een tekstveld zoals hier in het forum of in de html-code?

Het wordt in geen 1 browser/ os weergegeven. Ik voer het gewoon in in het mambo CMS. Het staat dus in een tekstveld zoals hier in in het forum....

je krijgt een vraagteken (of onder windows een vierkantje) als het font het letterteken niet heeft, dusik denk dat het daar aan ligt. Daarom vroeg k het ook want in je html moet je soms een code neerzetten ipv. het letterteken om het weer te kunnen laten geven. Ik heb verder geen verstand van CMS maar dat lijkt me het meest logisch

ik denk dat je hier wat aan hebt, anders moet je zelf even kijken

Ik krijg bij windows ook een vraagteken? maar iig ik gebruik het lettertype arial en heb even een test.html gemaakt met dezelfde tekst en dat online gezet en gekeken of die dan wel de rare tekens laat zien en dat doet die gewoon. Het zit dus in het CMS.

maar iig bedankt voor je antwoorden ik zoek nog wel even verder.

http://www.natural-innovations.com/wa/doc-charset.html

zoek hier je letter op en plaats die code in je html

Hmm, ik heb hier ook een hele tekst met die gekke woorden, het gaat om een tsjechiese tekst. Is er geen andere oplossing? als ik dit handmatig zou moeten doen ben ik een paar uur bezig....

Geen mambo gebruiker die het probleem ook eens heeft gehad? En weet hoe je het kan oplossen?

Heeft met je charset te maken, denk ik. Als je de link eens zou geven, kunnen we het zien. Het ligt in ieder geval aan je html, als het goed is.

Het probleem lijkt mij dat je CMS het teken opslaat met een andere codering dan je gebruikt bij de zelfgemaakte pagina, en als je dan de pagina bekijkt krijgt je de verhaspelde code voor het teken door, waardoor je wellicht een vraagteken te zien krijgt.

Is het trouwens een vraagteken in een zwart ruitje (zoals dit: �), of alleen een vraagteken? In het eerste geval betekent het dat het gevraagde teken niet beschikbaar of herkend is als Unicode-karakter, en dus wordt het Unicode-vervangingsteken (die � dus) ervoor in de plaats gezet.

@ Jakko Westerbeke: nee het is echt alleen een ? zonder zwart ruitje...

Ik heb dit probleem nog steeds niet weten op te lossen. Mocht er nog iemand zijn die het weet...

er worden je een aantal vragen en mogelijke oplossingen gegeven, als je daar niets mee doet is het moeilijk je te helpen!

Dit is m'n head:

[code:1:4dc508f0d4]<?php defined( "_VALID_MOS" ) or die( "Direct Access to this location is not allowed." );?>

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">

<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">

<head>
<?php if ( $my->id ) { initEditor(); } ?>

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=ISO-8859-1" />

<?php mosShowHead(); ?>
<?php echo "<link rel="stylesheet" href="$GLOBALS[mosConfig_live_site]/templates/$GLOBALS[cur_template]/css/template_css.css" type="text/css"/>" ; ?>
<?php echo "<link rel="shortcut icon" href="$GLOBALS[mosConfig_live_site]/images/favicon.ico" />" ; ?>[/code:1:4dc508f0d4]

En zo ziet bijvoorbeeld een stukje tekst eruit:

[code:1:4dc508f0d4]Srde?n? Vás vítáme na webové stránce

Naše spole?nost má nizozemského majitele.
V srpnu 2006 jsme zakoupili budovu v Lesném, Ji?etín pod Jedlovou.

V sou?asné dob? se budova naší spole?nosti p?estavuje a my se p?ipravujeme na zahájení našeho podnikání.
Od léta 2008 otevíráme pro hosty, kte?í cht?jí prožít v ?eské republice aktivní dovolenou nebo zde cht?jí absolvovat trénink managementu. Tréninky organizujeme ve spolupráci s pop?edními specializovanými firmami.[/code:1:4dc508f0d4]

Al die vraag tekens zijn letters met gekke tekens…

[url]http://czyborra.com/charsets/iso8859.html#ISO-8859-2[/url]

Bedankt voor je antwoord. Ik heb het geprobeerd maar hij blijft die vraagtekens houden.... Ik snap er echt niets van. Het komt denk gewoon door het Mambo CMS....

Het zit puur in het CMS systeem. Want als ik gewoon een normalen html/php pagina met die tekst upload laat hij de tekens gewoon zien, zelfs met een UTF-8 codering.

Het kan ook aan de gebruikte WYSIQYG editor liggen. Probeer eens een andere. Bij mij werden " ook als ? weergegeven