is de G5 betrouwbaar ???????

Aan de anderen (en toekomstige G5 kopers); koop geen G5's met productiedatum week 43-44-45 van 2003. Zoals ik reeds in een vorig drradje zei zit er een fout op die productielijn waardoor de processors onmiddelijk verbranden. De G5 is nog steeds een nieuw product, en daarom raad ik ook iedereen af om de G5 te kopen voor revB (die eraan komt met de 90nm PPC 970FX). Dan zullen de meeste kinderziekten er wel uit zijn. Ik wacht in ieder geval op rev B

Ik lees dit net op macfreak-forum zijn er ook mensen die hier iets meer over weten.
Ik was net van plan een G5 aan te schaffen.

mvg
Cane

Hoe kan je die produktie datum dan zien?

Ik heb nu 3 weken mijn G5 dual 1.8 en hij blaast als een gek en doet alles perfect.

Lijk mij wel raar. Hoe zit het dan met de G5's (1100 stuks) van VirginiaTech die nu als 2de hands wordt aangeboden in de US? Dat waar de allereerste toestellen! 8)

ik heb dit verhaal zelf niet geplaats op macfreak maar iemand anders ik heb het gekopieerd en hier geplakt dus meer weet ik ook niets hier over Ik probeer van deze persoon ook bepaalde antwoorden te krijgen

Het is geschreven door ene “drib”

[quote:4a95316227="colpolyp"]Hoe kan je die produktie datum dan zien? [/quote:4a95316227] Je kan dit aan het serienummer zien. De eerste 2 letters geven aan waar de Apple gefabriceerd is. Het volgende cijfer is het bouwjaar en de daarop volgende 2 cijfers zijn de week waarin de Apple gefabriceerd was.

duszemeeh CK403 is dus Cork jaar 2004 week 3?

Klopt.

Al met al krijg ik geen advies van jullie of ik nu moet wachten op en nieuwe g5 of hebben we allemaal goeie ervaring met de nieuwe G5 Heb nog even gekeken op macfreak maar er zijn al verschillen personen met grote problemen met hun 1.8ghz dual G5

[quote:9f17a748b2="cane"]Al met al krijg ik geen advies van jullie of ik nu moet wachten op en nieuwe g5 of hebben we allemaal goeie ervaring met de nieuwe G5 Heb nog even gekeken op macfreak maar er zijn al verschillen personen met grote problemen met hun 1.8ghz dual G5[/quote:9f17a748b2]

zoals veel (consumenten) die een belangrijke aanschaf gaan doen lijdt je aan onzekerheid. De verhalen op Macfreak verergeren dit nog. Als je een G5 wilt, moet je er gewoon een kopen. Als hij niet goed mocht zijn, stuur je hem terug naar de leverancier. Maar waarschijnlijker is dat je er geen problemen mee hebt en met veel plezier mee werkt. Als je bang bent dat je een kat in de zak koopt moet je hem gewoon niet kopen. De “revisie” zegt niets. Immers RevB gebruikt een hele nieuwe chip. Hoe weet je dat daar geen kinderziektes in zitten ? Zo blijf je bezig…

Helemaal mee eens, gewoon kopen die straaljager. Is er iets niet in orde gebruik je gewoon de schietstoel en breng je hem terug.

Succes met je keuze!

:lol:

Alhoewel, om je nog meer aan het twijfelen te brengen: Het is nu al wel weer erg lang geleden (voor Mac begrippen) dat de G5 op de markt kwam. Wanneer het je niet zoveel uitmaakt om een maandje of twee te wachten dan zou ik dat doen. Verder is de G5 natuurlijk een beest van een machine. Ik heb mijn 2x2 G5 nu drie maanden en in die tijd slechts 2x een vastloper gehad. Ben er erg blij mee :-)

[quote:c8e98b3450="EagerB0bNerd"][quote:c8e98b3450="cane"]Al met al krijg ik geen advies van jullie of ik nu moet wachten op en nieuwe g5 of hebben we allemaal goeie ervaring met de nieuwe G5 Heb nog even gekeken op macfreak maar er zijn al verschillen personen met grote problemen met hun 1.8ghz dual G5[/quote:c8e98b3450]

zoals veel (consumenten) die een belangrijke aanschaf gaan doen lijdt je aan onzekerheid. De verhalen op Macfreak verergeren dit nog. Als je een G5 wilt, moet je er gewoon een kopen. Als hij niet goed mocht zijn, stuur je hem terug naar de leverancier. Maar waarschijnlijker is dat je er geen problemen mee hebt en met veel plezier mee werkt. Als je bang bent dat je een kat in de zak koopt moet je hem gewoon niet kopen. De “revisie” zegt niets. Immers RevB gebruikt een hele nieuwe chip. Hoe weet je dat daar geen kinderziektes in zitten ? Zo blijf je bezig…[/quote:c8e98b3450]

helemaal mee eens, als je altijd maar moet wachten op nieuwer en/of beter koop je nooit iets.

Wijze raad van mijn ouders:

“morgen wordt nooit vandaag”

Klinkt in mijn oren als bangmakerij. Ook ik heb mijn G5 dual 2.0 23" 1GHz raid/0 2x160GB wireless key/mouse al een tijdje, en ben nog altijd in de 7e hemel. Werkt perfect, hangt nooit.. :mrgreen:

:apple: Roeleert

wij hebben sinds eind oktober een G5 dual processor 2.2 maar hebben al 3x een nieuw moederboard in gehad maar is nog steeds niet goed. Het is begonnen dat de G5 zijn verbinding telkens verliest met de blauw-witte G3 server. (erkende) monteur erbij geweest en zei eerst dat de netwerkkabel het probleem zou zijn. Die bleek wel goed. Daarna werd gezegd dat het in het moederboard zou kunnen zitten; nieuwe erin en sinds die tijd is het een straaljager zonder uitlaat! (er is niet mee te werken; je kan elkaar bijna niet verstaan) Probleem met de sensor die constateerd of door de hogere temperatuur hij extra moet ventileren of niet. Sensor zat bij de eerste gewoon los op het board. Er is weer een nieuwe in gekomen maar is niet te configureren. Bij de derde hetzelfde probleem. Nu zijn wij het spuugzat en zijn bezig met een nieuwe G5. En deze is dus ook uit oktober 2003 (één van de eerste dus...) Ik denk ook dat er toch nog wel kinderziektes in zitten. Even wachten dus met aanschaffen

Ik heb mijn G5 1,8 (single) ook al een tijdje. Vlak nadat ze geïntroduceerd werden ongeveer. Maar tot nu toe, nog geen problemen. Loopt echt als een zonnetje! Mijn advies: KOPEN!

Ik heb al een tijdje (een van de eersten) mijn G5 2x2. Een pracht van een machine. Geen probleem, althans wat de processor of stabiliteit betreft. Ik denk dat die problemen met die processor onbestaande zijn. Dan hadden we zeker al reacties van Apple gehad.

Er is wel een gerucht dat er problemen zouden zijn met de voeding. Sissende krakende geluiden, in combinatie met gekoppelde audio-apparatuur met eigen stroomvoorziening.
Ik heb er dus soms ook last van. Eerst dacht ik dat het de harddisk was die een beetje werk aan het verrichten was, maar het geluid blijkt uit de voeding te komen.
Weet iemand iets meer hierover ???

Hoewel alles wat op een bepaald moment in productie gaat foutjes kan vertonen is het echt niet zo dat er een belangrijke reden is om een computer niet te kopen vanwege roddels en vermoedens. Het overgrote deel van de G5's werkt als een tierelier. Wachten is nooit een optie als je iets nodig hebt. En iets kopen dat je niet nodig hebt is om heel andere redenen onverstandig.

Wel zou ik er in algemene zin voor pleiten dat machines waar zomaar dingen aan stuk zijn / gaan niet gerepareerd worden maar gewoon vervangen. Gesodemieter met nieuwe Macs waar een moederbord van vervangen wordt onmdat dat misschien een probleem heef is een heilloze weg.

[quote:2e9236d4f0="Deskman"]Hoewel alles wat op een bepaald moment in productie gaat foutjes kan vertonen is het echt niet zo dat er een belangrijke reden is om een computer niet te kopen vanwege roddels en vermoedens. Het overgrote deel van de G5's werkt als een tierelier. Wachten is nooit een optie als je iets nodig hebt. En iets kopen dat je niet nodig hebt is om heel andere redenen onverstandig.

Wel zou ik er in algemene zin voor pleiten dat machines waar zomaar dingen aan stuk zijn / gaan niet gerepareerd worden maar gewoon vervangen. Gesodemieter met nieuwe Macs waar een moederbord van vervangen wordt onmdat dat misschien een probleem heef is een heilloze weg.[/quote:2e9236d4f0]

Hear hear. Van de paar honderd duizend nieuwe computers die de deur uit gaan zullen er altijd wel een paar een foutje hebben, en die ruil je dan om.

Je hebt recht op omruiling tot 7 dagen na de aankoop dus ga inderdaad nietr lopen rommelen met reparaties van je nieuwe apparaat.

Op mijn werk staan 7 G5 machines: 2x een dual 2 2x een dual 1.8 3x een single 1.8

Met de dual 1.8 machines hebben we de meeste problemen.
De ene stijgt op bij de eerste keer opstarten, maar na een reboot gaat het goed. Wel veel crashes in vergelijking met de rest.
De andere hadden we net een week binnen.
Gisterochtend is ie overleden. Vanochtend teruggebracht naar de dealer.
Kregen gelukkig per omgaande een nieuwe. (Het feit dat we bij hen naast die G5’s het afgelopen jaar ook nog een zooi dual G4’s, flatpanel schermen, 23" CRT monitors en een zooi LaCie drives hebben gekocht zal daar denk ik mede debet aan zijn geweest.)

Nu komt het: terwijl mijn collega bij de dealer was, kwam ik op het Apple Discussion Forum een thread tegen van iemand wiens paar weken oude dual G5 1.8 exact dezelfde problemen vertoonde als onze overleden Mac. Apple wilde zijn machine kennelijk niet terugnemen. Beetje vaag verhaal, maar goed.

Ik reageerde op zijn post, vertelde ons verhaal, en toen mijn collega terug kwam heb ik een reactie toegevoegd omtrent de keurige afwikkeling, en de opmerking die de verkoper tegen mijn collega had gemaakt: Die machines komen net zo snel terug als wij ze verkopen, het lijkt op een logic board design fout oid.

Ik sprak nog de hoop uit dat Apple de reacties van gefrustreerde G5 gebruikers (en dat zijn er nogal wat, hoewel je op zo’n site natuurlijk voornamelijk problemen tegen komt) serieus zou nemen.
En dat Apple hopelijk niet zou afwachten tot PC gerelateerde sites deze horror verhalen zouden overnemen, of wachten tot Mac gebruikers een lawsuit gaan voorbereiden, zoals bij de iPod en de dode iBook schermen.
Geen flamewar mijnerzijds, puur de feiten weergegeven zoals die mij bekend waren, keurig taalgebruik, en geloof me, ik draag Apple absoluut een warm hart toe.

Vanavond wilde ik kijken of de betrokken persoon al had gereageerd. Guess what? De hele thread was verdwenen! Ik heb nog een search gedaan op mijn username (wellicht waren wat threads samengevoegd, you never know), alle posts kwamen tevoorschijn behalve die van vandaag.

Ik vind dit zachtjes gezegd niet echt netjes van Apple. En ik hoop niet dat dit representatief is voor de wijze waarop zij omgaan met klantenklachten.
(Lees: ontkenning tot er niets meer te ontkennen valt)