is een obfuscator voor flash wel degelijk veilig?

Is een obfuscator om de code van je swf's onleesbaar te maken voor een decompiler wel degelijk veilig? En zoja, bestaat zoiets voor mac?

?????????????????????????????

:roll:

Wat begrijp je niet? Google is altijd handig :-)

http://www.google.com/search?q=Obfuscator+flash&ie=UTF-8&oe=UTF-8

Geef je nu zelf al antwoord op je eigen vraag? :lol:

Als je zinnen tegenkomt als dit, dan moet het vast wel veilig zijn?:
[i:e594d13f94]Stop theft of your JavaScripts! Scramble, obfuscate, and pack JavaScript code! Javascript Obfuscator converts the JavaScript source code into scrambled and completely unreadable form, preventing it from analysing and theft.
[/i:e594d13f94]

In welk opzicht veilg?

Bij Flash iets pikken is echt al lastig, simpele actionscript wil nog wel ns lukken maar veel moet je daar dan ook niet van verwachten, dus ik ga nog even geen obfuscator ( zou een mooie zijn bij tienletterlingo) gebruiken

Je hebt wel progs zoals Gordon die *.swf files kunnen uitlezen... Sowhat Alsof wij allen al onze "code" zelf bedacht hebben. Uiteindelijk heb jy het alleen maar in de goede volgorde gezet.

Uiteindelijk is ook alles wel weer terug te vinden op internet of in boeken, dus wat wil je precies “beveiligen?” En al heb je de code niet, Als ik je “ontwerp” of “techniek” niet kan jatten kan ik het nog altijd [b:94a04f9035]namaken[/b:94a04f9035]

dus.

Code pikken is niet de issue. Het gaat om een login/paswoord die via de flashcode te achterhalen is. Met deze login en paswoord kan je de website beheren, en dat vind ik te gevaarlijk.

Ik heb zelf even de test gedaan, en zelfs met de demo versie van Gordon (decompiler) zijn het ww en de login te achterhalen. Dus echt veilig is dat niet.

Maar misschien moet ik dan ipv die obfuscator een systeem bedenken met een externe file die de l/p bevat. Iemand een suggestie?

Wachtwoordje + Username in je mysql database zetten. Dan flash, dmv PHP, de gegevens uit de database laten halen.

Zijn voldoende tutorials voor te vinden op het net…

kan je niet in combinatie met flash - php - MySQl werken ? Vul je paswoord in een flash form in, laat die doorsturen naar een php bestand dat kijkt ofdat het overeengekomen paswoord gelijk is aan dat paswoord dat ook in de database staat. Zoja stuur een variabele terug via php naar flash dat zegt dat hij verder ma gaan. Zoniet, error.

En dan kan je de swf nog eens in een obfuscator gooien & beveiligen.

Is toch niet zo moeilijk.

---------- UPDATE ---------
Ik had de vorige post overgeslagen, het stond er al.
Maar het lijkt me wel de beste oplossing.