Is er een alternatief voor Adobe Flash?

Op mijn website gebruik ik een flash-viewer (SWF) om foto's te tonen. Die viewer (Autoviewer Pro van Airtight Interactive) is gemaakt in flash. Het ding is op verschillende manieren aan te passen aan eigen wensen. Deels via XML, dus dat is makkelijk. Een aantal meer geavanceerde opties zijn aan te passen in een action-script (.as bestand). Om die opties werkend te krijgen moet de SWF opnieuw worden gecompileerd. Daarvoor gebruik ik op dit moment de 30 dagen probeer-versie van Adobe Flash. De boel is nu wel zoals ik het wil hebben, maar dat kan in de toekomst natuurlijk veranderen. Adobe Flash is voor dit soort kleine klusjes een te forse investering. Daarom mijn vraag: is er voor OSX een alternatief programma dat op basis van een bestaand .fla bestand en een aangepast action script een nieuwe SWF in elkaar kan peuteren? Mijn zoektocht op het web levert wel geen resultaat op. Wel vele flash decompilers, maar ik zoek juist een compiler. Zijn er alternatieven voor OSX???

PS: de site is te vinden op http://www.hanshockx.nl

Ik ben bang dat ik geen goed nieuws heb.

Er bestaat nog geen echte concurent van Flash maar deze is wel op opkomst. Onze geliefde microsoft denkt hiervoor de oplossing te hebben: Silverlight.

Natuurlijk is dit niet gratis dus schiet je nog niets op.

Wil je toch flash behouden op een ‘niet zo officiele maar prima werkende manier’ moet je maar even een pb sturen.

Ja, toch wel.

Je kan via Eclipse gaan werken. Eclipse is open source. Daarna moet je twee plugins installeren die dan gaan compilen ipv de flash IDE.

Je beste startpunt daarvoor is volgens mij osflash.org

Ja of http://osflash.org/mtasc

:mrgreen:

Idd, daar kon ik dus niet opkomen :lol:

[quote:9ce5b66954="mr.greenish"]Ja of http://osflash.org/mtasc[/quote:9ce5b66954] Dank voor deze tip. Ik ga er eens mee stoeien. Afgaande op de beschrijving zou het moeten lukken.

Ik diep dit oude draadje nog maar even op omdat ik in de statistieken van mijn website zie dat er recent nog een aantal mensen via deze pagina de site hebben bezocht. Ik ga er van uit dat zij op zoek waren naar informatie gerelateerd aan de flashviewer die ik tot 1-1-2012 heb gebruikt.
De nieuwe versie van de website die op 1-1-2012 de lucht in is gegaan gebruikt echter geen flash meer om foto's te laten zien maar Javascript.
Overigens: de hele website is opnieuw gebouwd, niet meer met HTML en CSS maar nu op basis van het CMS Concrete5. Een aanrader!
Als je er meer over wil weten: kijk hier: http://www.concrete5.org/r/-/58500

Je nieuwe site doet het ook goed op de iPad, Hans! :thumbsup:

Wat je nu op je site hebt staan is peanuts voor een programma als hype, maak je simpel exact hetzelfde mee.
Uiteraard is hype geen flash vervanger maar voor het soort werk wat je nu laat zien is het heel erg geschikt.

Misschien dat je er voor langere tijd genoeg aan hebt.
Nette site trouwens :thumbsup:
Ben zelf al een tijdje met hype bezig en het is toch wel een verdraaid mooi programma.

Leve HTML5 & CSS3 ;)