Is iChat nu illegaal?

[url]http://zdnet.be/smartbiz.cfm?id=23595[/url]

Eigenlijk is dan iChat illegaal, want:

  1. Het is niet van AOL
  2. Het ondersteunt .Mac en Jabber

P.S. Safari is in ieder gevaal illegaal, want het ondersteunt Cookies! Ondersteunt Safari eigenlijk SSL (Daar heeft AOL ook een patent op)?

:D jah denk dat dat, tog net iets anders in elkaar zit! :P

Ik neem aan dat Apple al een licentie heeft genomen op dit patent, aangezien ze samenwerken met AOL Instant Messenger. Dat zou AOL natuurlijk niet toestaan als iChat inbreuk maakt op dit patent en Apple geen vergoeding betaalt. Het (Amerikaanse) patent is overigens al in 2002 verleend. In Europa is de aanvraag nog in behandeling.

oud artikel wel (2002), en er is intussen nog niet zoveel gebeurd daarrond...

zou wel interessant kunnen worden. Voor mijn part kruipt iedereen morgen op AOL :wink:

:apple: :innocent:

[quote:6b6ec4f986="Mac OS X"][url]http://zdnet.be/smartbiz.cfm?id=23595[/url]

Eigenlijk is dan iChat illegaal, want:

  1. Het is niet van AOL
  2. Het ondersteunt .Mac en Jabber

P.S. Safari is in ieder gevaal illegaal, want het ondersteunt Cookies! Ondersteunt Safari eigenlijk SSL (Daar heeft AOL ook een patent op)?[/quote:6b6ec4f986]
Het is niet illegaal omdat AOL officieel toelaat dat iChat toegang heeft op het AIM netwerk. En als je een patent in handen hebt betekend dat nog niet dat je daadwerkelijk het recht er op hebt.

Sowieso is er een groot verschil tussen praktijk en theorie.. Als AIM moeilijk gaat doen tegenover microsoft lijkt me de kans vrij groot dat microsoft moeilijk terug gaat doen.. Altijd 'de kerk' in het midden van je dorp plaatsen :wink: .. Aim speelt het mssn zelfs slimmer om het gewoon 'als voet achter de deur' houden.

Grtz Peach