iSync

Hoe synchroniseer ik nou twee agenda's op twee of meer macs in een netwerk?

Voor zover mijn kennis gaat, is dit alleen mogelijk via iDisk van .MAC. Ik heb nog geen andere optie gevonden om mijn iBook te laten syncen met mijn iMac, dan d.m.v. iDisk (waar ik een foutmelding  kreeg) of d.m.v. mijn Palm aan beide aparaten te hangen.

Je kan het via .Mac doen, maar het werkt ook prima met je eigen WebDAV server. Elke Mac OS X computer (client of server) heeft in principe Apache klaar staan met de webdav module. Hier staat het hele verhaal uitgelegd: [url=http://www.macosxhints.com/article.php?story=20020912065811863]http://www.macosxhints.com/article.php?story=20020912065811863[/url] Vervolgens stel je in iCal op allebei de macs je settings zo in dat ze allebei naar je lokale server syncen, dat kan ie automatisch doen elke keer als je wat veranderd. Als het 2 verschillende kalenders zijn, subscribe je op elke mac op die van de andere zodat als je ergens veranderingen maakt die op allebei de macs te zien zijn. Wil je overigens ook buiten iCal je kalenders kunnen zien, check dan phpicalendar uit: [url=http://sourceforge.net/projects/phpicalendar/]http://sourceforge.net/projects/phpicalendar/[/url] Dit doet hetzelfde als .Mac, alleen gratis en voor niks.

En als dat allemaal teveel werk is of meer Unix commando's dan je wilt weten, kan je natuurlijk altijd naar www.icalx.com gaan.