iTerm

Gevonden via een van de weblogs op www.macdevcenter.com is deze variant van de Terminal. iTerm is geschreven in cocoa (evenals Terminal zelf overigens) en ondersteund tabbladen, dus het is niet meer noodzakelijk om 3 a 4 Terminals op je scherm te hebben. Als je via iTerm remote inlogt schijnt iTerm er tevens voor te zorgen dat de server je er niet uit gooit omdat je te lang idle bent.

Volgens mij is het nog niet helemaal uit ontwikkelt, het ziet er nog niet zo gelikt uit als een echte iApp, en kan bijvoorbeeld nog niet aangeven hoe groot je terminal scherm wordt als je van grootte verandert. Met een paar aanpassingen aan fonts en kleurinstellingen lijkt het verdacht veel op Terminal, nadelig is dan weer dat hij dit niet schijnt op te slaan. Hopen dus op een volgende versie :slight_smile:

homepage: http://iterm.sf.net
rechtstreekse download: http://iterm.sourceforge.net/iTerm-0.6.0.dmg
sourceforge project pagina: http://sourceforge.net/projects/iterm/

PS. Wat ik mooi vind aan debian (linux distributie) is dat je alle software die je via hen hebt geinstalleerd met een commando kan updaten. Ik weet dat met fink (http://fink.sf.net) dit ook mogelijk is voor de door hun geportte UNIX software, maar eenzelfde updatesysteem ken ik niet voor programma’s als Chimera, iTerm en andere speciaal voor Mac OSX geschreven programma’s. Weet iemand of zoiets bestaat?

Hey.. das een leuke... ga 'm meteen downloaden!