iTunes 12.5.1.21 - Wat vinden we er van?

Gisteren iTunes geïnstalleerd.

Dat het er nou persé mooier op is geworden? Wat is jullie ervaring?

Onderstaand is de Playlist-weergave Artiest op een Full-HD scherm. Tsja. :roll:

Ik persoonlijk denk dat Apple weer eens zijn doel voorbij is gestreefd door eye-candy te verkiezen boven overzichtelijkheid en functionaliteit.

Ik vind het wel mooier:-D

Vorm wordt belangrijker dan inhoud. En het moet elke keer weer anders, zodat je als gebruiker blijft zoeken; zelfs naar de belangrijkste knoppen.

Behalve voor het incidenteel huren of kopen van films en boeken gebruik ik iTunes niet meer. Na de verdwijning/verminking van mijn muziekbibliotheek als gevolg van (de introductie van) Music en Match ben ik er helemaal klaar mee.

A: Als we geen plaatjes meer te zien krijgen bij artiesten, laat dan ook dat kut-icoontje weg.
B: Serieus nog geen twee CD’s op het scherm?? Dat is alleen nog bruikbaar als je 5K hebt?

Eerste indruk: best mooi, maar de ontbrekende afbeeldingen bij artiesten vind ik wel een dingetje…

Bij mij staan bij sommige artiesten wel een afbeelding, dus het moet kunnen. Voorheen stond bij iedere artiest in m’n library een afbeelding. Weet iemand wat de logica achter die afbeeldingen is? Match’ed iTunes die zelf vanuit hun database, of haalt ie de afbeeldingen ergens van je eigen computer op? Voor zover ik kon zien kan je nergens zelf de afbeelding van een artiest instellen, dus dan zou je denken dat iTunes het zelf allemaal regelt.

Een rondje Internet leert dat er maar bitter weinig plaatjes tevoorschijn komen.

Als de keus is gevallen op een database bij Apple, dan zou dat wel heel slecht zijn.
Uiteraard kun je artiesten hebben die Apple niet in haar catalogus heeft.

Maar ook de artiesten waar Apple wel mee handelt, zijn bij mij niet als plaatje terug te vinden.

https://discussions.apple.com/thread/7663488?start=0&tstart=0

A: Vreemd, bij mij zie ik toch voor ongeveer de helft wel artiesten plaatjes staan. Nog vreemder is dat op iOS10 zo goed als alle artiesten een afbeelding hebben. Lijkt me eerder een bug dan een tekort in de database. Overigens vind ik de kwaliteit albumcovers vanaf Apples servers sowieso kut, zeker op grotere schermen als iPad en Mac.

B: Dat ligt meer aan hoeveel nummers een album heeft, bij mij passen er bijna 3 op een scherm.
Edit: was even vergeten dat ik op een 2560x1440 scherm werk :slight_smile: Geeft natuurlijk wel iets meer schermruimte.

Dit zou wel heel nasty zijn… Lijkt bij mij helaas wel redelijk te kloppen, hoewel ik ook bij sommige artiesten opeens wel een afbeelding zie, terwijl ik daarvan vrij zeker geen muziek bij Apple gekocht hebt.

[quote=NielsDam url=http://www.onemorething.nl/community/topic/itunes-12-5-1-21-wat-vinden-we-er-van/#post-2995588 time=1473839701]A: Vreemd, bij mij zie ik toch voor ongeveer de helft wel artiesten plaatjes staan…[/quote]Ik heb letterlijk niet één nummer bij Apple aangeschaft. Daar zal uiteraard ook het verschil in zitten.

Het blijft echter een stevige bug dus.

Bij mij staat er in die weergave welgeteld één foto, en dat is van de artiest van het enige album dat ik ooit in de iTunes-store gekocht heb. Bij alle artiesten die ikzelf in iTunes gezet heb, staat er dat icoontje van een microfoon.

Niet dat ik er last van heb, want ik sorteer normaal gesproken op nummer en dan blijkbaar op illustratie (die snap ik even niet, maar goed).

OMG! Alwéér heeft iTunes m’n artwork vernield. Ditmaal had itunes er Apple Music niet bij nodig.
iTunes haalt me de laatste jaren echt het bloed onder de nagels vandaan. Maar snel weer terug naar backup.

Laten we hopen dat Apple het niet als feature beschouwt.

Jammer dat je iTunes niet kunt deleten, bout App.

[quote=KarelWillem url=http://www.onemorething.nl/community/topic/itunes-12-5-1-21-wat-vinden-we-er-van/#post-2995581 time=1473838616]… Dat is alleen nog bruikbaar als je 5K hebt?[/quote]Heb je 'm door?

12.5.1.21
Onoverzichtelijker dan ooit ;!
Ik heb mijn albums in mappen zitten in de zijkolom links.
Ik selecteer daar een map, dan zie ik rechts in albumweergave de albums.
Klik aan - start eerste nummer van een album.

Zonder dat ik iets veranderde shuffelt itunes door alle nummers van de hele zijkolommap
Geen album wordt meer in de normale volgorde afgespeeld.
Pfff… Help?
Groet, Jos

[quote=KarelWillem url=http://www.onemorething.nl/community/topic/itunes-12-5-1-21-wat-vinden-we-er-van/#post-2995608 time=1473841910][quote=NielsDam url=http://www.onemorething.nl/community/topic/itunes-12-5-1-21-wat-vinden-we-er-van/#post-2995588 time=1473839701]A: Vreemd, bij mij zie ik toch voor ongeveer de helft wel artiesten plaatjes staan…[/quote]Ik heb letterlijk niet één nummer bij Apple aangeschaft. Daar zal uiteraard ook het verschil in zitten.

Het blijft echter een stevige bug dus.[/quote]

Ik heb van alle albums die ik heb ook maar 3 of 4 aangeschaft via iTunes, de rest komt van elders en heb ik gematcht met iTunes Match. Het vreemde is dat iOS wel in staat is nagenoeg alle artiesten afbeeldingen te laden, je zou toch denken dat dit uit dezelfde Apple Music database moet komen.

Ach ja, zal wel weer een bug zijn, heb nog nooit een release van iTunes op de Mac meegemaakt die geen bugs had.

Apple Music zou ik trouwens zo in de plaats nemen, ware het niet dat ik Spotify gratis via KPN heb.

Uit deze reacties begrijp ik dat wachten op de eerste update een goed idee zou zijn. En het dus weer wennen aan een nieuwe interface is.
Maar goed. Het meest vervelende blijft dat ze Apple Music door je strot blijven duwen en ze er dus nog meer vanuit gaan dat je ál je muziek via de iTunes Store koopt.
Er was een tijd dat je alles zelf kon beheren in iTunes en dat zij voor je op de achtergrond alles mooi in mapjes verdeelde.

Gebruikers zouden Apple eens duidelijk moeten maken wat WIJ wensen, ik ben al jaren afgeknapt op iTunes.
Je kunt t niet deleten en bent zelfs verplicht de updates te draaien.
Maar boycotten kan wel!

Mooie verassing in Sierra, starks heb je alleen nog maar de keuze uit DL van de App Store of van Erkende ontwikkelaars.

[quote=KarelWillem url=http://www.onemorething.nl/community/topic/itunes-12-5-1-21-wat-vinden-we-er-van/#post-2995581 time=1473838616]A: Als we geen plaatjes meer te zien krijgen bij artiesten, laat dan ook dat kut-icoontje weg.
B: Serieus nog geen twee CD’s op het scherm?? Dat is alleen nog bruikbaar als je 5K hebt?[/quote]
Kies dan voor een andere weergave. Als je voor “Songs” kiest, dan krijg je gewoon de weergave die je nog van iTunes 1-9 gewend bent. Met View Options (Cmd-J) kan je sorteren, en van alles en nog wat in de weergave laten meenemen of wegnemen. Met Cmd-B komt de aloude column browser ook weer tevoorschijn.

De weergave “artiest” heeft inderdaad weinig toegevoegde waarde, wanneer je de selectie op “Alle Artiesten” laat staan, zoals in jouw screenshot. Het is wel een nuttige weergave als je een enkele artiest uitkiest waar je meerdere albums van hebt. Even 5 minuten spelen met de interface, en dit soort zaken worden toch duidelijk, lijkt me. Opmerkelijk dus hoe iedereen gelijk mee doet met klagen, terwijl er toch zo’n simpele oplossing is voor het genoemde probleem.

En of je 5K hebt maakt natuurlijk niks uit voor de hoeveelheid CDs tegelijk op je scherm. Je ziet ze dan alleen scherper ;-).